Nieuws

Resultaat 41 - 48 (van 48)

 • Mediamatties Bekijk details

  19 april 2021

  Praten jullie thuis weleens met elkaar over gamen, sociale media en internet? Met dit spel, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders, start je het gesprek heel makkelijk.

 • Tip van de Mediacoach: Is dat echt zo? Bekijk details

  15 maart 2021

  Bijna zeven op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de invloed van nepnieuws. Hoe kun je uitzoeken of informatie te vertrouwen is? De website 'is dat echt zo' helpt je.

 • Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl Bekijk details

  11 maart 2021

  Tess Schuijl van basisschool De Minstreel in IJsselstein heeft woensdag 10 maart de regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden zes voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Complimenten voor alle deelnemers!

 • Voorlezen met de Digitale Voorleestas Bekijk details

  15 februari 2021

  Een keertje anders voorlezen? Dat kan met onze Digitale Voorleestas. Bekijk samen met je kind een digitaal prentenboek en ga er actief mee aan de slag met hulp van doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

 • Online cursussen, gratis voor bibliotheekleden Bekijk details

  4 februari 2021

  Haal nog meer uit je bieblidmaatschap! Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen.

 • Universiteit van Nederland: colleges voor iedereen Bekijk details

  2 februari 2021

  Wat is een winterdepressie? Kun je van slootwater drinkwater maken? Hoe maak je een foto van een zwart gat? Volg een college aan de Universiteit van Nederland en je wordt vanzelf wijzer.

 • Taalontwikkeling met digitale prentenboeken Bekijk details

  4 januari 2021

  Digitale prentenboeken met bewegende beelden en muziek zorgen ervoor dat jouw (klein)kind het verhaal beter begrijpt. Hierdoor ondersteunen ze de taalontwikkeling van je (klein)kind.

 • Nieuwe app: TijdschriftenBieb Bekijk details

  24 november 2020

  Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor Bibliotheekleden. En je mag zoveel lezen als je wilt.

Paginanavigatie