Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 45)

 • Hoe? Zo! Mediawijs Bekijk details

  26 juli 2021

  Kinderen en jongeren vanaf 10 jaar kunnen op een leuke, slimme en veilige manier gebruik maken van (sociale) media. Hoe? Zo: met een quiz en heel veel filmpjes boordevol weetjes en tips!

 • Gezocht: Jongeren tussen de 18-24 jaar Bekijk details

  7 juli 2021

  Ben jij tussen de 18 en 24 jaar en vind je het leuk om mee te denken over de toekomst van de (online) Bibliotheek? Meld je dan aan voor een pizza-ontwerpsessie en krijg een half jaarabonnement t.w.v. € 32,50 cadeau.

 • Voor iedereen onder de 18: Boek 'n Trip Bekijk details

  29 juni 2021

  Deze zomer hebben we een speciale actie voor alle lezers tot 18 jaar: Boek 'n Trip. Probeer deze zomer 10 e-books en 10 luisterboeken! Gratis, ook als je geen lid bent.

 • Wethouder Eveline Schell opent Informatiepunt Bekijk details

  10 juni 2021

  Wethouder Eveline Schell opende op donderdag 10 juni het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek IJsselstein. Ze ging in gesprek met Betul van Stichting Pulse, Erika van het Sociaal Team en Hanna van de Bibliotheek IJsselstein.

 • Bibliotheek IJsselstein opent Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  31 mei 2021

  Vanaf dinsdag 8 juni opent de Bibliotheek IJsselstein in samenwerking met de Gemeente IJsselstein en Stichting Pulse het Informatiepunt Digitale Overheid. Iedereen die vragen heeft over de overheid kan vanaf 8 juni terecht bij één van de inloopspreekuren.

 • QR-sticker op prentenboek met voorleesfilmpje Bekijk details

  17 mei 2021

  Wel eens van De Voorleeshoek gehoord? Kinderen tot en met 10 jaar met een bibliotheekabonnement vinden er honderden filmpjes, waarin de prachtigste prentenboeken, verhalen en sprookjes worden voorgelezen. Met de QR-stickers op onze boeken vind je deze filmpjes nu nog makkelijker.

 • 10.000e afhaalpakket een feit Bekijk details

  22 april 2021

  Op dinsdag 20 april jl. werd Chrissey (9 jaar) blij verrast met een bloemetje en een boekenpakket. Chrissey bleek degene te zijn die het 10.000e afhaalpakket in de AfhaalBieb kwam afhalen. Ze was overdonderd dat zij het 10.000e pakket uitgereikt kreeg. “Ik vind het hartstikke leuk om te lezen. Ik ben erg blij met deze verrassing.”

 • Mediamatties Bekijk details

  19 april 2021

  Praten jullie thuis weleens met elkaar over gamen, sociale media en internet? Met dit spel, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders, start je het gesprek heel makkelijk.

 • Tip van de Mediacoach: Is dat echt zo? Bekijk details

  15 maart 2021

  Bijna zeven op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de invloed van nepnieuws. Hoe kun je uitzoeken of informatie te vertrouwen is? De website 'is dat echt zo' helpt je.

 • Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl Bekijk details

  11 maart 2021

  Tess Schuijl van basisschool De Minstreel in IJsselstein heeft woensdag 10 maart de regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden zes voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Complimenten voor alle deelnemers!

Paginanavigatie