Vrijwilligers

De Bibliotheek is een belangrijke ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. De Bibliotheek is van en voor iedereen en staat midden in de samenleving. Daarbij kunnen we niet zonder de hulp van onze vele vrijwilligers. Dankzij hen worden er kinderen voorgelezen, boeken uitgeleend, activiteiten georganiseerd, digitale vaardigheden verbeterd en wordt er taalhulp gegeven. 

Week van de Vrijwilliger 2021

Vrijwilligers vormen het hart van de Bibliotheek. Dat geven wij extra aandacht in de Week van de Vrijwilliger. Wij dragen ze alle 391 een bijzonder warm hart toe!

Van 6 tot en met 11 december hebben we op onze Facebookpagina elke dag een andere categorie vrijwilligers in het zonnetje gezet. De interviews vind je hieronder.

Zelf aan de slag als vrijwilliger?

Zoek jij zelf inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Wij hebben regelmatig vacatures. Bekijk welk werk bij jou past.

Help mee om de Bibliotheek een gastvrije plek te maken

De Bibliotheek wil een gastvrije plek zijn voor iedereen. Daarvoor moet veel gebeuren, voor en achter de schermen. Zoals bezoekers helpen, ons aanbod aantrekkelijk neerzetten en helpen bij activiteiten. En ook technische klussen.

Help kinderen om meer taalvaardig te worden

Wil jij gezinnen leesplezier brengen en kinderen zo ondersteunen in hun taalontwikkeling? Dat kan bij de VoorleesExpress. Als voorlezer in een gezin. Of als coördinator, om voorlezers en gezinnen te begeleiden.

Help volwassenen aan meer taal- of digi-vaardigheid

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij? En draag je daar als vrijwilliger graag een steentje aan bij? Dat kan bijvoorbeeld bij de Taalinloop en de cursus Klik & Tik.