Professionals Educatie

Kinderopvang

Werk je in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of voorschoolse instelling?

Bekijk ons aanbod voor de kinderopvang

Basisonderwijs

Werk je in het basisonderwijs? Kijk wat wij je te bieden hebben voor de groep en voor jouw eigen professionele ontwikkeling.

Bekijk ons aanbod voor het basisonderwijs

Nieuws en tips

 • Toneellezen

  Toneellezen of theaterlezen is een aanpak voor kinderen die lezen niet makkelijk vinden. De overzichtslijst is uitgebreid met nieuwe boeken om toneellezen te oefenen.

  30 augustus 2022

 • Vol van Lezen

  Deze opleiding tot specialist jeugdliteratuur (groep 1 t/m 8) is gericht op het veel meer en beter inzetten van kinderboeken in de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Vol van Lezen is een praktisch...

  9 augustus 2022

 • Jouw hele klas Springlezend!

  Met Springlezend onderstreept de Leescoalitie de belangrijke rol van leerkrachten in leesbevordering en goed leesonderwijs. Er is lees-inspiratie voor iedereen die lesgeeft aan kinderen van 9-15 jaar.

  9 augustus 2022

 • Oekra├»ense kinderen ontvangen tweetalige prentenboeken

  Afgelopen week zijn verschillende exemplaren van 'Samen Sprookjes Lezen', een tweetalig theaterlezenboek voor kinderen, uitgedeeld aan Oekraïense kinderen die zijn opgevangen in Houten, Vianen en IJsselstein....

  30 juni 2022

 • Bestel nu jouw bibliotheeklessen voor het nieuwe schooljaar

  Als strategisch partner van het onderwijs ondersteunen wij je in jouw groep met onze producten en diensten. En met onze workshops en trainingen vergroten wij je expertise.

  8 juni 2022

Mediawijsheid

Ben je op zoek naar lesmateriaal op het gebied van mediawijsheid? Wij hebben de belangrijkste bronnen voor je bij elkaar gezet. Aangevuld met tips over onder meer programmeren, veilig online gaan en (sociale) media.

Naar Mediawijsheid - lesmateriaal en meer