Professionals Educatie

Kinderopvang

Werk je in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of voorschoolse instelling?

Basisonderwijs

Werk je in het basisonderwijs? Kijk wat wij je te bieden hebben voor de groep en voor jouw eigen professionele ontwikkeling.

Nieuws en tips

 • Maak werk van effectief leesonderwijs

  Op de basisschool kan het verschil gemaakt worden tussen lezer en niet-lezer. Alle bouwstenen die bijdragen aan een effectieve leesaanpak staan nu op één plek beschreven.

  18 mei 2022

  Bekijk details van Maak werk van effectief leesonderwijs

 • Onze voorleeskampioen: Laura Schalkwijk

  Laura Schalkwijk van de Agnesschool in IJsselstein heeft dinsdag 22 maart in Vianen de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Regiokampioen Laura gaat door naar de provinciale finale.

  22 maart 2022

  Bekijk details van Onze voorleeskampioen: Laura Schalkwijk

 • De Grote Vriendelijke 100

  Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? De Grote Vriendelijke Podcast en lezerscommunity Hebban organiseerden de verkiezing. Vele liefhebbers stuurden hun favoriet in. Heb jij ze allemaal gelezen?

  6 december 2021

  Bekijk details van De Grote Vriendelijke 100

 • Het Bizarre Biebspel voor groep 6, 7 & 8

  In de eerste week van november ontvangen alle scholen in onze regio het Bizarre Biebspel van ons. Help je mee om het lezen weer op de kaart te zetten door het spel onder alle leerlingen van groep 6, 7...

  1 november 2021

  Bekijk details van Het Bizarre Biebspel voor groep 6, 7 & 8

 • Diversiteit in kinderboeken

  Kinderboeken zijn een goede manier om met jonge kinderen in gesprek te gaan over gezinnen, overtuigingen en werelden die anders zijn dan de omgeving en het gezin waar zij zelf in opgroeien.

  27 september 2021

  Bekijk details van Diversiteit in kinderboeken

Mediawijsheid

Ben je op zoek naar lesmateriaal op het gebied van mediawijsheid? Wij hebben de belangrijkste bronnen voor je bij elkaar gezet. Aangevuld met tips over onder meer programmeren, veilig online gaan en (sociale) media.

Naar Mediawijsheid - lesmateriaal en meer