66 PLUS? Gratis met tram en bus

Gepubliceerd op: 1 oktober 2022 11:22

Iedereen die in de provincie Utrecht woont, de 66+ leeftijd heeft en een laag inkomen heeft, kan een gratis OV-abonnement aanvragen.

De Provincie Utrecht is met een proef gestart: '66 PLUS? Gratis met tram en bus. Binnen de provincie Utrecht.' Met dit abonnement kan iedereen die binnen de doelgroep valt in de hele provincie Utrecht gratis gebruikmaken van de bus, tram, buurtbus en flex-diensten van U-OV en Syntus Utrecht. 

Voor wie is het gratis abonnement?

  • Iedereen die 66 jaar of ouder is.
  • Iedereen die niet meer dan €17.700,- als alleenstaande of €24.000,- als samenwonende verdient.
  • Iedereen die in de provincie Utrecht woont.

Wanneer is het abonnement te gebruiken?

Het gratis reizen geldt doordeweeks vanaf 09.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag en is te gebruiken in de bus, tram, buurtbus, Flex van U-OV en Syntus Utrecht. Het gratis reizen geldt dus niet in de trein. Daarnaast geldt het gratis reizen alleen in de provincie Utrecht. Als een deel van de reis buiten de provincie Utrecht is, dan wordt alleen betaald voor het gedeelte van de reis buiten de provincie.

De proef loopt tot 9 december 2023 en het abonnement stopt dan automatisch. Je kunt dus ruim een jaar gebruikmaken van het gratis abonnement. Vraag het abonnement snel aan. Op = op.

Zo vraag ik het abonnement aan

Om het abonnement aan te vragen volg je drie stappen:

  1. Regel een persoonlijke ov-chipkaart.
  2. Download de inkomensverklaring op de website van de Belastingdienst
  3. Vul het formulier in op www.gratisreizenouderen.nl

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van het gratis ov-abonnement? De medewerkers en vrijwilligers in de Bibliotheek helpen graag. Je kunt terecht tijdens de spreekuren van het IDO en digi-inlopen. 

Bekijk de agenda hier