Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 36)

 • Met deep fake kun je worden wie je wil Bekijk details

  20 september 2021

  In een deepfake-video kun je iemand iets laten zeggen wat diegene niet daadwerkelijk heeft gezegd. Hoe weet je dan nog wat echt en wat nep is?

 • Podcasts over boeken en lezen Bekijk details

  5 augustus 2021

  Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

 • Hoe? Zo! Mediawijs Bekijk details

  26 juli 2021

  Kinderen en jongeren vanaf 10 jaar kunnen op een leuke, slimme en veilige manier gebruik maken van (sociale) media. Hoe? Zo: met een quiz en heel veel filmpjes boordevol weetjes en tips!

 • Gezocht: Jongeren tussen de 18-24 jaar Bekijk details

  7 juli 2021

  Ben jij tussen de 18 en 24 jaar en vind je het leuk om mee te denken over de toekomst van de (online) Bibliotheek? Meld je dan aan voor een pizza-ontwerpsessie en krijg een half jaarabonnement t.w.v. € 32,50 cadeau.

 • Voor iedereen onder de 18: Boek 'n Trip Bekijk details

  29 juni 2021

  Deze zomer hebben we een speciale actie voor alle lezers tot 18 jaar: Boek 'n Trip. Probeer deze zomer 10 e-books en 10 luisterboeken! Gratis, ook als je geen lid bent.

 • Wethouder Eveline Schell opent Informatiepunt Bekijk details

  10 juni 2021

  Wethouder Eveline Schell opende op donderdag 10 juni het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek IJsselstein. Ze ging in gesprek met Betul van Stichting Pulse, Erika van het Sociaal Team en Hanna van de Bibliotheek IJsselstein.

 • Bibliotheek IJsselstein opent Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  31 mei 2021

  Vanaf dinsdag 8 juni opent de Bibliotheek IJsselstein in samenwerking met de Gemeente IJsselstein en Stichting Pulse het Informatiepunt Digitale Overheid. Iedereen die vragen heeft over de overheid kan vanaf 8 juni terecht bij één van de inloopspreekuren.

 • QR-sticker op prentenboek met voorleesfilmpje Bekijk details

  17 mei 2021

  Wel eens van De Voorleeshoek gehoord? Kinderen tot en met 10 jaar met een bibliotheekabonnement vinden er honderden filmpjes, waarin de prachtigste prentenboeken, verhalen en sprookjes worden voorgelezen. Met de QR-stickers op onze boeken vind je deze filmpjes nu nog makkelijker.

 • 10.000e afhaalpakket een feit Bekijk details

  22 april 2021

  Op dinsdag 20 april jl. werd Chrissey (9 jaar) blij verrast met een bloemetje en een boekenpakket. Chrissey bleek degene te zijn die het 10.000e afhaalpakket in de AfhaalBieb kwam afhalen. Ze was overdonderd dat zij het 10.000e pakket uitgereikt kreeg. “Ik vind het hartstikke leuk om te lezen. Ik ben erg blij met deze verrassing.”

 • Mediamatties Bekijk details

  19 april 2021

  Praten jullie thuis weleens met elkaar over gamen, sociale media en internet? Met dit spel, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders, start je het gesprek heel makkelijk.

Paginanavigatie