IJsselstein

De Bibliotheek in de gemeente

Bibliotheek IJsselstein

Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

De Bibliotheek in het centrum van IJsselstein met onder meer een collectie voor jeugd en volwassenen, werk-/ studieplekken en gratis Wifi.

Meer informatie

Over het gebouw

Het gebouw waarin de Bibliotheek IJsselstein sinds maart 2012 is gevestigd, is ontworpen door Hans Ruijssenaars Architecten.

Ter gelegenheid van de opening heeft de gemeente IJsselstein het glaskunstwerk C'est la vie! aangeboden, ontworpen en gemaakt door Angenelle Thijssen.

Loop gerust eens binnen om de architectuur en het prachtige glaskunstwerk te bekijken.

Lees over de architectuur

Video over het glaskunstwerk

Vandaag open

Bibliotheek IJsselstein
gesloten

Agenda


UIT in IJsselstein | Tourist info

Een ontmoetingsplek in de Bibliotheek, waar je terecht kunt voor informatie en ideeën voor een dagje uit in IJsselstein. Voor inwoners én bezoekers.

Meer informatie op inijsselstein.nl

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken?

Kom naar het Informatiepunt

Het Geheugenkabinet

Een gezellige plek in de Bibliotheek met boeken, spellen en meer voor iedereen die meer wil weten over het geheugen of te maken heeft met dementie.

Meer informatie

 • Fit4School Meer informatie

  Huiswerk- en studiebegeleiding, Studyspot, bijles. De Bibliotheek en Fit4School organiseren ook informatiebijeenkomsten voor ouders.

 • Vrijwilligerscentrale Meer informatie

  Inloopspreekuur op de 2e verdieping van de Bibliotheek IJsselstein, iedere woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

 • Wetswinkel Meer informatie

  Inloopspreekuur in de vergaderkamer op de 2e verdieping van de Bibliotheek, iedere dinsdagavond van 19.30 tot 20.45 uur. Momenteel alleen op afspraak.

 • Studiekring 50+ Bekijk details

  De studiekring, om de week op maandagmiddag, is er voor iedereen die samen nieuwe dingen wil ontdekken en daar zich in wil verdiepen.

Gratis studiebegeleiding in IJsselstein

Als een kind hulp nodig heeft bij zijn huiswerk, of bij bepaalde vakken op school, dan biedt studiebegeleiding uitkomst. Omdat we elk kind (8-18 jaar) de kans gunnen zich optimaal te ontwikkelen, is de studiebegeleiding van Fit4Talent in IJsselstein gratis voor wie het niet kan betalen.

Lees meer over gratis studiebegeleiding in IJsselstein