Ben jij enthousiast en klantgericht?

Wij zoeken vrijwillige gastheren en gastvrouwen.

"Geen dag is hetzelfde. Steeds ontmoet je nieuwe mensen, met nieuwe en soms onverwachte vragen. De leeftijd van het publiek loopt uiteen van ongeveer nul tot honderd, het verveelt dus eigenlijk nooit", zo vertelt gastvrouw Yvonne over haar vrijwilligerswerk in de Bibliotheek. 

 • BoekStart Voorleespret

  Geniet van een gezellig momentje samen met jouw kindje van 0-4 jaar. Met voorlezen, liedjes en spelletjes beleef je elke maand een nieuw verhaal. En je ontmoet andere ouders van jonge kinderen.

  Elke 1e vrijdag van de maand. 

 • Voorleesuurtje met Bip

  Een gezellig uurtje voor kinderen van 4-6 jaar met voorlezen, knutselen en een taalspelletje.

  Bip is het leesmonster van de Bibliotheek. Hij is dol op boeken! Samen met Bip beleef je de mooiste avonturen in boekenland. Elke laatste woensdag van de maand vind je Bip bij de voorleesstoel in de Bibliotheek. Kom je ook?

 • Lees & Ontmoet

  Ontmoet je graag nieuwe mensen? Kom naar Lees & Ontmoet. In een kleine groep lezen we een artikel, column of gedicht. Aan de hand daarvan delen we onze ervaringen en herinneringen.

  Het is elke 3e dinsdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 10.00 - 12.00 uur. 

Nieuws IJsselstein

 1. Wethouder Eveline Schell opent Informatiepunt

  Wethouder Eveline Schell opende op donderdag 10 juni het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek IJsselstein. Ze ging in gesprek met Betul van Stichting Pulse, Erika van het Sociaal Team en...

  10 juni 2021

  Bekijk details van Wethouder Eveline Schell opent Informatiepunt

 2. Bibliotheek IJsselstein opent Informatiepunt Digitale Overheid

  Vanaf dinsdag 8 juni opent de Bibliotheek IJsselstein in samenwerking met de Gemeente IJsselstein en Stichting Pulse het Informatiepunt Digitale Overheid. Iedereen die vragen heeft over de overheid kan...

  31 mei 2021

  Bekijk details van Bibliotheek IJsselstein opent Informatiepunt Digitale Overheid

 3. Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl

  Tess Schuijl van basisschool De Minstreel in IJsselstein heeft woensdag 10 maart de regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd deden zes voorleeskampioenen...

  11 maart 2021

  Bekijk details van Onze Voorleeskampioen: Tess Schuijl

 4. Voorlezen met de Digitale Voorleestas

  Een keertje anders voorlezen? Dat kan met onze Digitale Voorleestas. Bekijk samen met je kind een digitaal prentenboek en ga er actief mee aan de slag met hulp van doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

  15 februari 2021

  Bekijk details van Voorlezen met de Digitale Voorleestas

 5. Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

  De Bibliotheek Lek & IJssel lanceert voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, de gratis tool PressReader. Met PressReader haalt de Bibliotheek meer dan 7400 internationale kranten en tijdschriften uit...

  27 januari 2020

  Bekijk details van Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

Nieuwsoverzicht IJsselstein

Taalhuis

Vragen over taal? Beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Handiger worden met de computer? Taalvrijwilliger worden? Kom langs in het Taalhuis in de Bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig.

Lezen over IJsselstein

Wil je meer weten over IJsselstein? Neem in de Bibliotheek IJsselstein eens een kijkje bij de lokale collectie, met boeken, een enkele film en het tijdschrift van de Historische Kring IJsselstein. Uiteraard kun je dit allemaal ook lenen. Je vindt de IJsselsteincollectie in de wereld Literatuur & cultuur.

Agenda IJsselstein

 1. Praattafel IJsselstein

  Praat gezellig mee en oefen met Nederlands spreken. Tijdelijk alleen op afspraak.

  Van 10:00 tot 11:30

  Bibliotheek IJsselstein

  do 02 dec

 2. Digi-inloop IJsselstein

  Heb je een vraag over je computer, smartphone of tablet? Wil je zelfstandig leren werken met je tablet of computer? Kom naar de Digi-inloop of volg een cursus Klik & Tik.

  Van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek IJsselstein

  vr 03 dec

 3. BoekStart Voorleespret in IJsselstein

  Geniet van een gezellig moment samen met jouw kindje van 0-4 jaar. Met voorlezen, liedjes en spelletjes beleef je elke maand een nieuw verhaal. En je ontmoet andere ouders van jonge kinderen.

  Van 10:00 tot 10:45

  de Bibliotheek IJsselstein

  vr 03 dec

 4. Taalinloop IJsselstein

  Wil jij beter Nederlands leren? Extra oefenen met lezen, schrijven of spreken? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Kom dan naar de Taalinloop. Tijdelijk alleen op afspraak.

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek IJsselstein

  di 07 dec

 5. Praattafel IJsselstein

  Praat gezellig mee en oefen met Nederlands spreken. Tijdelijk alleen op afspraak.

  Van 10:00 tot 11:30

  Bibliotheek IJsselstein

  do 09 dec

 6. De Schrijfkroeg

  Van 10.00 – 15.00 uur staat de schrijftafel klaar in de Bibliotheek voor iedereen die liever samen met anderen schrijft dan alleen. Kom schrijven aan je eigen werk, laat je inspireren door anderen en deel...

  Van 10:00 tot 15:00

  de Bibliotheek IJsselstein

  vr 10 dec

 7. Digi-inloop IJsselstein

  Heb je een vraag over je computer, smartphone of tablet? Wil je zelfstandig leren werken met je tablet of computer? Kom naar de Digi-inloop of volg een cursus Klik & Tik.

  Van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek IJsselstein

  vr 10 dec

 8. IJsselstein zonder grenzen

  Kom naar de Bibliotheek en leer IJsselsteiners kennen die hier wel wonen, maar hier niet geboren zijn. Stel jouw vragen en luister naar hun persoonlijke verhaal. Voor iedereen die zijn wereld wil vergroten.

  Van 11:00 tot 14:00

  de Bibliotheek IJsselstein

  za 11 dec

 9. Taalinloop IJsselstein

  Wil jij beter Nederlands leren? Extra oefenen met lezen, schrijven of spreken? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Kom dan naar de Taalinloop. Tijdelijk alleen op afspraak.

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek IJsselstein

  di 14 dec

Bekijk de gehele agenda voor IJsselstein

UIT in IJsselstein | Tourist Info

Lees meer over Uit in IJsselstein Tourist Info

Een ontmoetingsplek in de bibliotheek, waar je terecht kunt voor informatie en ideeën voor een dagje uit in IJsselstein.

Kunstliefhebber? Loop binnen!

Het gebouw waarin de Bibliotheek IJsselstein sinds maart 2012 is gevestigd, is ontworpen door Hans Ruijssenaars Architecten.

Ter gelegenheid van de opening heeft de gemeente IJsselstein het glaskunstwerk C'est la vie! aangeboden, ontworpen en gemaakt door Angenelle Thijssen.

Loop gerust eens binnen om de architectuur en het prachtige glaskunstwerk te bekijken. 

Adres en openingstijden

 1. Bibliotheek IJsselstein Bekijk details

  Uitgebreide collectie voor jeugd en volwassenen, werk-, studie- en leesplekken, gratis Wifi en de winkel Uit in IJsselstein.

  Bekijk details van Bibliotheek IJsselstein

Openingstijden vandaag

Bibliotheek IJsselstein
09:00 - 17:00

WhatsApp-service

Vragen over onze dienstverlening, collectie, activiteiten of iets anders? Stuur een appje naar 06 3000 6267.

Huiswerk- en studiebegeleiding, Studyspot, bijles. De Bibliotheek en Fit4School organiseren ook informatiebijeenkomsten voor ouders.

Inloopspreekuur op de 2e verdieping van de Bibliotheek IJsselstein:

 • iedere woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Wetswinkel IJsselstein

Momenteel alleen op afspraak. Kijk op www.wetswinkelijsselstein.nl.

De Wetswinkel IJsselstein houdt een inloopspreekuur in de Bibliotheek, in de vergaderkamer op de 2e verdieping. Iedere dinsdagavond van 19.30 tot 20.45 uur zijn er drie vrijwilligers en een advocaat aanwezig om je vragen te beantwoorden.