Wifi in de bieb nu via publicroam

Gepubliceerd op: 2 januari 2023 09:57

Vanaf 1 januari kunnen bezoekers alleen nog gebruikmaken van de wifi via publicroam in onze vestigingen. De oude manier van verbinding maken met de wifi is dan niet meer bruikbaar.

Veilige internetverbinding

Het voordeel van publicroam is dat het zorgt voor een veilige verbinding en dat je bij alle deelnemende organisaties gebruik kunt maken van de wifi zonder je steeds opnieuw aan te melden.

Publicroam wordt vanaf nu gebruikt in al onze bibliotheekvestigingen.

Zo krijg je wifi via publicroam

Stap 1: Vraag een gratis account aan

Maak de eerste keer dat je gebruikmaakt van publicroam een account aan via publicroam.nl. Om naar de website te gaan, heb je internet nodig. Heb je geen internet? Ga dan naar een van de computers in de Bibliotheek waar je met jouw bibliotheekpas gebruik kunt maken van het internet, of vraag bij de balie om hulp bij het aanvragen van het account.

Je ontvangt een SMS met je gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 2: Verbind je apparaten

Kies wifi-netwerk publicroam op je apparaat
Vul je gebruikersnaam (=identiteit) in
Vul je wachtwoord in

Stap 3: Geniet van gratis en veilige wifi
Vanaf nu ga je overal online waar publicroam beschikbaar is, gratis, veilig en automatisch.

Publicroam.nl

Voor meer informatie over publicroam én om te zien welke organisaties nog meer gebruikmaken van publicroam, ga naar de website.