Vijfheerenlanden

Welkom

Vanaf 1 januari 2020 nemen wij in Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk de dienstverlening over van de Bibliotheek AanZet. De gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen zijn gefuseerd tot één gemeente:  Vijfheerenlanden. 

De gemeente Vijfheerenlanden heeft ervoor gekozen de bibliotheek dienstverlening onder te brengen bij één bibliotheekorganisatie. De keuze is hierbij gevallen op de Bibliotheek Lek & IJssel.

Op deze pagina informeren we jou graag over alle veranderingen. 

Wil je je gegevens inzien? Dat kan via Mijn Menu. Via onderstaande button kom je op het inlogscherm. Je kunt inloggen met je 'oude' gegevens van de Bibliotheek Aanzet.

Abonnementen en tarieven

In overleg met de Gemeente Vijfheerenlanden worden de tarieven voor de voormalige gemeente Leerdam en Zederik stap voor stap gelijk getrokken met de tarieven van de Bibliotheek Lek & IJssel.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de abonnementen en tarieven.

 

Veel gestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Je vindt ze in de PDF die je hieronder kunt downloaden.

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@bibliotheeklekijssel.nl. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wie zijn wij?

De Bibliotheek Lek & IJssel is actief in de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. 

Wij bieden inwoners vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat zij bewust, kritisch en actief deel kunnen nemen aan de maatschappij. Onze speerpunten zijn de ontwikkeling van de taalvaardigheid en de digitale vaardigheid van alle burgers in ons werkgebied, van 0 tot 100 jaar. En het bevorderen van de leesvaardigheid bij kinderen in de leeftijd van 0 - 12 jaar. 

Waar vind je ons?

Op dit moment hebben wij vestigingen in Houten (Houten-Centrum en Houten-Schoneveld), Vianen en IJsselstein. In Schalkwijk, Everdingen, Hagestein en Zijderveld zijn bibliotheekpunten te vinden. Vanaf 1 januari komen daar Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk bij.

Wil je weten wat de openingstijden zijn van de verschillende vestigingen? Klik dan op onderstaande link.