Vijfheerenlanden

Welkom!

Vanaf 1 januari 2020 nemen wij in Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk de dienstverlening over van de Bibliotheek AanZet. Door de fusie van de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen tot één gemeente Vijfheerenlanden, valt de bibliotheek dienstverlening vanaf 1 januari onder de Bibliotheek Lek & IJssel. 

Op deze pagina informeren wij jouw over de samenvoeging van de vestigingen Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk met de Bibliotheek Lek & IJssel.

 

Veel gestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat het overstappen naar een nieuwe bibliotheekorganisatie voor jou als lid veel vragen oproept. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Download de PDF door op onderstaande button te klikken.

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@bibliotheeklekijssel.nl. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wie zijn wij?

De Bibliotheek Lek & IJssel is actief in de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. 

Wij bieden inwoners vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat zij bewust, kritisch en actief deel kunnen nemen aan de maatschappij. Onze speerpunten zijn de ontwikkeling van de taalvaardigheid en de digitale vaardigheid van alle burgers in ons werkgebied, van 0 tot 100 jaar. En het bevorderen van de leesvaardigheid bij kinderen in de leeftijd van 0 - 12 jaar. 

Waar vind je ons?

Op dit moment hebben wij vestigingen in Houten (Houten-Centrum en Houten-Schoneveld), Vianen en IJsselstein. In Schalkwijk, Everdingen, Hagestein en Zijderveld zijn bibliotheekpunten te vinden. Vanaf 1 januari komen daar Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk bij.

Wil je weten wat de openingstijden zijn van de verschillende vestigingen? Klik dan op onderstaande link.