Bibliotheek IJsselstein bestaat 75 jaar!

Gepubliceerd op: 14 maart 2023 14:45

Het 75e jubileum van Bibliotheek IJsselstein is maandag 13 maart feestelijk gestart met de opening van de foto-tentoonstelling ‘De Bibliotheek 1948 - anno nu’.

De foto-tentoonstelling werd geopend door oud-bestuurslid en -vrijwilliger Ad Swanink, die zestig jaar actief is geweest in de Bibliotheek. Naast de tentoonstelling is er 30 maart een literaire avond met Annejet van der Zijl en is er later in het jaar een reünie voor alle (oud)vrijwilligers en (oud)medewerkers van de Bibliotheek. 

Foto-tentoonstelling 'De Bibliotheek 1948 - anno nu'

Ilja Bakker, teamleider Publieksservice IJsselstein, en Marianne van Schaik, dochter van de mede-oprichter Cor van Schaik, blikken terug en kijken vooruit. Ilja Bakker: 'De eerste officiële bibliotheek van IJsselstein werd opgericht in 1948. Van beperkte leeszaal en uitleenpunt voor een bepaalde doelgroep, werd het een openbare bibliotheek. We hebben een enorme automatisering doorgemaakt en nu zijn we die maatschappelijk educatieve bibliotheek die we nu zijn. En al die tijd in IJsselstein. We hebben een hele leuke tentoonstelling ingericht. Er is in de archieven gedoken op zoek naar fotomateriaal en leuke nieuwsberichten. Deze tentoonstelling is eigenlijk het startpunt van een heel jaar feest.' 

De tentoonstelling is te bezichtigen op de eerste verdieping van de Bibliotheek en tot en met 29 april 2023.

Meer over de tentoonstelling

Literaire avond met Annejet van der Zijl op 30 maart 2023

Schrijfster Annejet van der Zijl bezoekt de Bibliotheek IJsselstein. In een interview zal zij vertellen over haar boeken, haar inspiratiebronnen en haar jubileum als schrijver. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek. Halverwege de literaire avond zal er een pauze zijn. Tijdens deze pauze is er ruimte om je favoriete boek te laten signeren door Annejet. Ook zal boekhandel Logica uit IJsselstein aanwezig zijn met een boekenstand.

Aanvang en aanmelden
Vanaf 19:15 is de inloop. De Literaire avond start om 19:30 uur in de Bibliotheek IJsselstein. Er is plek voor maximaal 60 mensen. Haal daarom snel je kaartje via de knop hieronder. Voor leden is een kaartje gratis, voor niet-leden kost een kaartje € 7,50.

Meer over de literaire avond

Save the date: Reünie op 3 november 2023

Iedereen die de afgelopen 75 jaar bij de Bibliotheek gewerkt heeft als (oud-)medewerker, (oud-)vrijwilliger en/of (oud-)bestuurslid is welkom om samen te komen op een reünie. Noteer 3 november in je agenda en geef je alvast op voor de reünie door een mailtje te sturen naar Marianne van Schaik

Na de zomervakantie wordt het programma voor de reünie bekend gemaakt.