Boekentips van Marieke (4+)

Gepubliceerd op: 6 oktober 2023 09:41

Het is alweer bijna herfstvakantie! Onze leesmediaconsulent Marieke tipt haar favoriete kinderboeken om tijdens de herfstvakantie lekker te lezen.

1. Zaterdag - Saskia Halfmouw

Voor kinderen vanaf 4 jaar
"In dit vrolijke kijk- en zoekboek zie je wat iedereen allemaal op zaterdag aan het doen is. Want op zaterdag ben je vrij van school en kan je zoveel verschillende dingen doen! Heerlijk om samen doorheen te bladeren en op de mooie platen te zoeken."

2. Boutje van de Rommelberg - Mirjam Oldehave

Voor kinderen vanaf 6 jaar
"Dit boek heb ik met zo veel plezier gelezen. Boutje woont samen met zijn vader bij de rommelberg, dat is zijn thuis. Het lijkt een hoop zooi, maar voor Boutje is het een paradijs! Tot hij iets in de berg tegenkomt waarmee de problemen beginnen… Het boek past ook helemaal bij het thema van de Kinderboekenweek."

3. Misjka - Edward van de Vendel

Voor kinderen vanaf 6 jaar
"De winnaar van de Gouden Griffel 2023 wil ik natuurlijk graag tippen. Prachtig verhaal over Roya en haar familie die na een vlucht vanuit het oorlogsgebied eindelijk een huis in Nederland krijgen, én een konijn! Ontroerend mooi geschreven vanuit het jonge meisje en gebaseerd op ware gebeurtenissen."

4. Kinderen van ver - Martine Letterie

Voor kinderen vanaf 8 jaar
"Een van de thematitels van de Kinderboekenweek, en wat een mooi boek. In het boek worden de levens van vier kinderen en hun familie beschreven in tijden van oorlog. Aangrijpend om te lezen hoe ze moeten vluchten van hun eigen thuis… Zeker een aanrader!"

5. Ik zoek een woord - Hans en Monique Hagen

Voor kinderen vanaf 8 jaar
"Een bundel van Hans en Monique Hagen mag niet ontbreken in mijn tips. Dit boek is een prachtige verzameling van poëzie waarin met letters en woorden
wordt gespeeld. Elk gedicht is weer anders en verrassend! Zeker ook heel leuk om bijvoorbeeld in de klas voor te lezen."

6. Terra Ultima: de ontdekking van een onbekend moment - Raoel Deleo

Voor kinderen vanaf 10 jaar
"Eigenlijk bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar, maar samen met mijn twee kinderen van 4 en 6 heb ik ook genoten van dit boek. Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo doet verslag van zijn expedities naar het onbekende continent Terra Ultima, waar bijzondere diersoorten leven die nog nooit gezien zijn! De platen zijn geweldig, de diersoorten zijn prachtig bedacht en het boek is één groot avontuur.

Dit boek is de winnaar van de Gouden Penseel 2022, maar de winnaar van de Gouden Penseel 2023 is ook zeker een aanrader: Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen van Joukje Akveld."

Mariekes boekentips op een rijtje