Nieuws en tips

Resultaat 1 - 10 (van 24)

 • Voorlezen uit informatieve boeken Bekijk details

  5 juni 2024

  Er zijn ontzettend veel verhalende informatieve boeken die geschikt zijn om voor te lezen in de klas. Ze zijn naast informatief ook goed voor de taalontwikkeling, bevatten vaak rijke teksten en ze zijn goed te koppelen aan zaakvakken. We hebben een mooie lijst samengesteld waarin we je tips geven hoe je de informatieve boeken kunt inzetten.

 • Boekentips van Angela (4+) Bekijk details

  22 april 2024

  Speciaal voor de aankomende meivakantie tipt onze leesmediaconsulent Angela haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

 • Onze voorleeskampioen: Fenne Grau Stieglis Bekijk details

  28 maart 2024

  Fenne Grau Stieglis van basisschool De Vlindertuin in Ameide heeft dinsdag 26 maart in Vianen de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Regiokampioen Fenne gaat door naar de provinciale finale.

 • Wie wordt onze nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

  6 maart 2024

  Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? Op 26 maart gaan de kampioenen van de drie gemeenten van Lek & IJssel de strijd met elkaar aan.

 • Boekentips van Laura (4+) Bekijk details

  1 februari 2024

  Speciaal voor de aankomende voorjaarsvakantie tipt onze leesmediaconsulent Laura haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

 • Boekentips van Ilona (5+) Bekijk details

  30 november 2023

  Het is alweer bijna kerstvakantie! Onze leesmediaconsulent Ilona tipt voor deze vakantie haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

 • Boekentips van Marieke (4+) Bekijk details

  6 oktober 2023

  Het is alweer bijna herfstvakantie! Onze leesmediaconsulent Marieke tipt haar favoriete kinderboeken om tijdens de herfstvakantie lekker te lezen.

 • Collega Laura tipt favoriete boeken (8+) Bekijk details

  29 juni 2023

  De zomervakantie breekt alweer bijna aan en dat kan voor veel kinderen betekenen dat ze dan minder gaan lezen, waardoor hun niveau kan kelderen. Voorkom een leesdip deze zomer en stimuleer je kind om ook deze zomer lekker te blijven lezen. Lezen wordt nóg leuker met de boekentips van onze collega Laura. Zij tipt haar 5 favoriete leesboeken voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

 • Nieuwe prijzen aanbod educatie Bekijk details

  15 juni 2023

  Voor het nieuwe schooljaar zijn wij genoodzaakt om onze prijzen te verhogen. Ons aanbod was verre van kostendekkend en dat is niet meer houdbaar (onder andere door de inflatie). Desondanks hebben wij onze prijsverhoging zo laag mogelijk proberen te houden.

 • Onze voorleeskampioen: Fem Huizinga Bekijk details

  28 maart 2023

  Fem Huizinga van basisschool De Fontein in Houten heeft donderdag 23 maart in Vianen de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Regiokampioen Fem gaat door naar de provinciale finale.

Paginanavigatie