Nieuws en tips

Resultaat 1 - 10 (van 18)

 • Toneellezen Bekijk details

  30 augustus 2022

  Toneellezen of theaterlezen is een aanpak voor kinderen die lezen niet makkelijk vinden. De overzichtslijst is uitgebreid met nieuwe boeken om toneellezen te oefenen.

 • Vol van Lezen Bekijk details

  9 augustus 2022

  Deze opleiding tot specialist jeugdliteratuur (groep 1 t/m 8) is gericht op het veel meer en beter inzetten van kinderboeken in de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Vol van Lezen is een praktisch en stimulerend vervolg op de cursus Open Boek.

 • Jouw hele klas Springlezend! Bekijk details

  9 augustus 2022

  Met Springlezend onderstreept de Leescoalitie de belangrijke rol van leerkrachten in leesbevordering en goed leesonderwijs. Er is lees-inspiratie voor iedereen die lesgeeft aan kinderen van 9-15 jaar.

 • Oekraïense kinderen ontvangen tweetalige prentenboeken Bekijk details

  30 juni 2022

  Afgelopen week zijn verschillende exemplaren van 'Samen Sprookjes Lezen', een tweetalig theaterlezenboek voor kinderen, uitgedeeld aan Oekraïense kinderen die zijn opgevangen in Houten, Vianen en IJsselstein.

 • Bestel nu jouw bibliotheeklessen voor het nieuwe schooljaar Bekijk details

  8 juni 2022

  Als strategisch partner van het onderwijs ondersteunen wij je in jouw groep met onze producten en diensten. En met onze workshops en trainingen vergroten wij je expertise.

 • Maak werk van effectief leesonderwijs Bekijk details

  18 mei 2022

  Op de basisschool kan het verschil gemaakt worden tussen lezer en niet-lezer. Alle bouwstenen die bijdragen aan een effectieve leesaanpak staan nu op één plek beschreven.

 • Onze voorleeskampioen: Laura Schalkwijk Bekijk details

  22 maart 2022

  Laura Schalkwijk van de Agnesschool in IJsselstein heeft dinsdag 22 maart in Vianen de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Regiokampioen Laura gaat door naar de provinciale finale.

 • Wie wordt onze nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

  17 februari 2022

  Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? Op 22 maart gaan de kampioenen van 'onze' 3 gemeenten de strijd met elkaar aan.

 • Wat is kunstmatige intelligentie? Bekijk details

  24 januari 2022

  Robot-grasmaaiers, zelfrijdende auto's, robots in de zorg en de chatbot van de klantenservice: allemaal maken ze gebruik van kunstmatige intelligentie. Hoe werkt dit en hoe ingrijpend is deze technologie?

 • De Grote Vriendelijke 100 Bekijk details

  6 december 2021

  Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? De Grote Vriendelijke Podcast en lezerscommunity Hebban organiseerden de verkiezing. Vele liefhebbers stuurden hun favoriet in. Heb jij ze allemaal gelezen?

Paginanavigatie