Nieuws en tips

Resultaat 1 - 10 (van 15)

 • Prentenboeken voor een kind met autisme Bekijk details

  14 maart 2023

  Niet alle prentenboeken steken logisch genoeg in elkaar voor kinderen met een stoornis uit het autistisch spectrum. Deze prentenboeken kun je goed proberen met jouw kleuter.

 • Wie wordt onze nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

  27 februari 2023

  Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? Op 23 maart gaan de kampioenen van 'onze' 3 gemeenten de strijd met elkaar aan.

 • Wil je jouw kind helpen in de online wereld? Bekijk details

  22 februari 2023

  Ga samen met jouw kind in gesprek over leuk en veilig mediagebruik.

 • Kwestie van Lezen Bekijk details

  10 januari 2023

  Kwestie van Lezen is een serie brochures met achtergronden en praktische tips voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten. Over voorlezen, lezen en het vergroten van leesplezier en leesmotivatie.

 • Toneellezen Bekijk details

  30 augustus 2022

  Toneellezen of theaterlezen is een aanpak voor kinderen die lezen niet makkelijk vinden. De overzichtslijst is uitgebreid met nieuwe boeken om toneellezen te oefenen.

 • Welkom in De Voorleeshoek Bekijk details

  18 augustus 2022

  De voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek zijn ondergebracht in een nieuwe website: The Reading Corner. Je vindt hier boekenfilmpjes met de prachtigste prentenboeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

 • Vol van Lezen Bekijk details

  9 augustus 2022

  Deze opleiding tot specialist jeugdliteratuur (groep 1 t/m 8) is gericht op het veel meer en beter inzetten van kinderboeken in de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Vol van Lezen is een praktisch en stimulerend vervolg op de cursus Open Boek.

 • Jouw hele klas Springlezend! Bekijk details

  9 augustus 2022

  Met Springlezend onderstreept de Leescoalitie de belangrijke rol van leerkrachten in leesbevordering en goed leesonderwijs. Er is lees-inspiratie voor iedereen die lesgeeft aan kinderen van 9-15 jaar.

 • Oekraïense kinderen ontvangen tweetalige prentenboeken Bekijk details

  30 juni 2022

  Afgelopen week zijn verschillende exemplaren van 'Samen Sprookjes Lezen', een tweetalig theaterlezenboek voor kinderen, uitgedeeld aan Oekraïense kinderen die zijn opgevangen in Houten, Vianen en IJsselstein.

 • Maak werk van effectief leesonderwijs Bekijk details

  18 mei 2022

  Op de basisschool kan het verschil gemaakt worden tussen lezer en niet-lezer. Alle bouwstenen die bijdragen aan een effectieve leesaanpak staan nu op één plek beschreven.

Paginanavigatie