Hier vind je ons jaaraanbod voor het schooljaar 2023/2024.
Wij bieden verschillende lessen aan om het lezen en het leesplezier te bevorderen én om de digitale vaardigheden te vergroten.
Ook bieden wij deskundigheidsbevordering aan leerkrachten.
Uitleg nodig? Bekijk de video Bibliotheeklessen bestellen.

De Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school (dBos) werken Bibliotheek Lek & IJssel en jouw school in het basisonderwijs structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis.

Ga naar de Bibliotheek op school


Dit is ons aanbod per groep

Onderbouw - groep 1,2,3

Breng prentenboeken tot leven met prachtige vertelplaten en ontdek de bibliotheekcollectie met taalspelletjes.
En verken samen met jouw leerlingen hoe je een robot kunt programmeren.

Bekijk ons aanbod

Middenbouw - groep 4,5,6

Doe een boekensushi, pas creatieve schrijfopdrachten toe bij een boek en ontdek welke gedichten verstopt zijn in de Poëzietas. Ken jij Het Geheim van de Bieb en vind jij jouw weg in de Mediajungle?

Bekijk ons aanbod

Bovenbouw - groep 7,8

Wat is een coverquiz, schrijf je eigen versie van Roodkapje, ga op safari in de wereld van nepnieuws en vind samen de weg in de MediaJungle.

Bekijk ons aanbod

Voor leerkrachten en het hele team

In onze webinars maak je kennis met de nieuwste boeken en ontdek je handige werkvormen die je direct kunt inzetten in jouw groep. Heb je vragen over het opbouwen of uitbouwen van jouw schoolbibliotheek? Wij helpen je graag!

Bekijk ons aanbod voor leerkrachten

 • Groepsabonnement

  Wil je jouw groep geregeld voorzien van nieuwe en aantrekkelijke boeken? En gebruik maken van andere producten en diensten van de Bibliotheek?

  Neem een groepsabonnement >

 • Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? En over leesbevordering en digitale vaardigheden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Educatie 4-12 jaar.

  Meld je aan >

Mediawijsheid

Ben je op zoek naar lesmateriaal op het gebied van mediawijsheid? Wij hebben de belangrijkste bronnen voor je bij elkaar gezet. Aangevuld met tips over onder meer programmeren, veilig online gaan en (sociale) media.

Naar Mediawijsheid - lesmateriaal en meer


Heb je vragen?

Angela, Ilona en Laura helpen je graag. Als leesmediaconsulent 4-18 jaar zijn zij de aangewezen personen om al je vragen te beantwoorden. Of stuur een e-mail naar ons algemene adres: educatie@bibliotheeklekijssel.nl


Gratis studiebegeleiding in IJsselstein

Als een kind hulp nodig heeft bij zijn huiswerk, of bij bepaalde vakken op school, dan biedt studiebegeleiding uitkomst. Omdat we elk kind (8-18 jaar) de kans gunnen zich optimaal te ontwikkelen, is de studiebegeleiding van Fit4Talent in IJsselstein gratis voor wie het niet kan betalen.

Lees meer over gratis studiebegeleiding in IJsselstein

Nieuws en tips

 • Voorlezen uit informatieve boeken

  Er zijn ontzettend veel verhalende informatieve boeken die geschikt zijn om voor te lezen in de klas. Ze zijn naast informatief ook goed voor de taalontwikkeling, bevatten vaak rijke teksten en ze zijn...

  5 juni 2024

 • Boekentips van Angela (4+)

  Speciaal voor de aankomende meivakantie tipt onze leesmediaconsulent Angela haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

  22 april 2024

 • Onze voorleeskampioen: Fenne Grau Stieglis

  Fenne Grau Stieglis van basisschool De Vlindertuin in Ameide heeft dinsdag 26 maart in Vianen de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Regiokampioen Fenne gaat door naar de provinciale finale.

  28 maart 2024

 • Boekentips van Laura (4+)

  Speciaal voor de aankomende voorjaarsvakantie tipt onze leesmediaconsulent Laura haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

  1 februari 2024

 • Boekentips van Ilona (5+)

  Het is alweer bijna kerstvakantie! Onze leesmediaconsulent Ilona tipt voor deze vakantie haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

  30 november 2023