Home

De AfhaalBieb

Is digitaal lezen voor jou geen optie? Dan kun je boeken bestellen en afhalen bij de AfhaalBieb. In Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen. Zo kun je toch blijven lezen!

Meer informatie en bestellen

De Nationale Voorleesdagen

Kijk en luister met je peuter of kleuter naar het verhaal over Coco uit het Prentenboek van het Jaar. Kijk op tv naar het Nationaal Voorleesontbijt op woensdag 20 januari. Doe online mee aan het Voorleesfeest 'Coco kan het!' op woensdagochtend 3 of vrijdagmiddag 5 februari. Blader door onze knutseltips en vergeet vooral niet om zelf ook voor te lezen!

Doe mee vanuit huis

E-books lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je gratis e-books lenen. Dat doe je in de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb. Met tienduizenden e-books voor kinderen en volwassenen.

Boeken luisteren

In de nieuwe app van de online Bibliotheek vind je naast e-books ook duizenden luisterboeken, voor alle leeftijden. Gratis voor alle bibliotheekleden in Nederland.

Thuis oefenen met taal

De activiteiten van het Taalhuis kunnen nu niet doorgaan. Maar online helpen wij jou graag met leren. Lees het nieuws over Nederland en over corona. Ga thuis door met leren.

Jeugd & jongeren

Voor kinderen en jongeren is er online veel interessants te vinden bij de Bibliotheek. Zoals voorleesfilmpjes, digitale prentenboeken, oefenprogramma's en informatie voor je werkstuk.  

Tips voor volwassenen

Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit.
Bekijk de speciale e-booktips van de redactie van de online Bibliotheek.