Home

Kom je langs?

Vandaag open

Heb je vragen?

Neem contact op

Nederland Leest | Verhalen verbinden

Elke familie heeft zijn verhalen. Heel Nederland leest in november 'Het zwijgen van Maria Zachea'. Daarin vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Duik ook in jouw eigen familiegeschiedenis!

Kijk op onze themapagina

E-books lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je gratis e-books lenen. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb. Met tienduizenden e-books voor kinderen en volwassenen.

Boeken luisteren

In de nieuwe app van de online Bibliotheek vind je naast e-books ook duizenden luisterboeken, voor alle leeftijden. Gratis voor alle bibliotheekleden in Nederland.

Thuis oefenen met taal

De activiteiten van het Taalhuis gaan door. Op een veilige manier. Maar ook online helpen wij jou graag met leren. Lees het nieuws over Nederland en over corona. Ga thuis door met leren.

Jeugd & jongeren

Voor kinderen en jongeren is er online veel interessants te vinden bij de Bibliotheek. Zoals voorleesfilmpjes, digitale prentenboeken, oefenprogramma's en informatie voor je werkstuk.  

Tips voor volwassenen

Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit.
Bekijk de speciale e-booktips van de redactie van de online Bibliotheek.

Het nieuwe Donorregister

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat nu in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten?

Lees hier alles over het Donorregister

Gratis studiebegeleiding in IJsselstein

Als jouw kind hulp nodig heeft bij zijn huiswerk, of bij bepaalde vakken op school, dan biedt studiebegeleiding uitkomst. Omdat we elk kind (8-18 jaar) de kans gunnen zich optimaal te ontwikkelen, is de studiebegeleiding van Fit4Talent in IJsselstein gratis voor wie het niet kan betalen.

Lees meer over gratis studiebegeleiding in IJsselstein