Nieuws en tips

voor professionals in het basisonderwijs

Resultaat 1 - 10 (van 18)

 • Wie wordt onze nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

  27 februari 2023

  Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? Op 23 maart gaan de kampioenen van 'onze' 3 gemeenten de strijd met elkaar aan.

 • Kwestie van Lezen Bekijk details

  10 januari 2023

  Kwestie van Lezen is een serie brochures met achtergronden en praktische tips voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten. Over voorlezen, lezen en het vergroten van leesplezier en leesmotivatie.

 • Toneellezen Bekijk details

  30 augustus 2022

  Toneellezen of theaterlezen is een aanpak voor kinderen die lezen niet makkelijk vinden. De overzichtslijst is uitgebreid met nieuwe boeken om toneellezen te oefenen.

 • Vol van Lezen Bekijk details

  9 augustus 2022

  Deze opleiding tot specialist jeugdliteratuur (groep 1 t/m 8) is gericht op het veel meer en beter inzetten van kinderboeken in de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Vol van Lezen is een praktisch en stimulerend vervolg op de cursus Open Boek.

 • Jouw hele klas Springlezend! Bekijk details

  9 augustus 2022

  Met Springlezend onderstreept de Leescoalitie de belangrijke rol van leerkrachten in leesbevordering en goed leesonderwijs. Er is lees-inspiratie voor iedereen die lesgeeft aan kinderen van 9-15 jaar.

 • Oekraïense kinderen ontvangen tweetalige prentenboeken Bekijk details

  30 juni 2022

  Afgelopen week zijn verschillende exemplaren van 'Samen Sprookjes Lezen', een tweetalig theaterlezenboek voor kinderen, uitgedeeld aan Oekraïense kinderen die zijn opgevangen in Houten, Vianen en IJsselstein.

 • Maak werk van effectief leesonderwijs Bekijk details

  18 mei 2022

  Op de basisschool kan het verschil gemaakt worden tussen lezer en niet-lezer. Alle bouwstenen die bijdragen aan een effectieve leesaanpak staan nu op één plek beschreven.

 • De Kinderjury leesweken zijn begonnen Bekijk details

  21 februari 2022

  Tijdens de Leesweken van 9 februari t/m 10 april worden alle kinderen aangemoedigd boeken te lezen. Want hoe meer je leest, hoe meer plezier je beleeft aan lezen en hoe makkelijker het is om je favoriete boek te bepalen.

 • Diversiteit in kinderboeken Bekijk details

  27 september 2021

  Kinderboeken zijn een goede manier om met jonge kinderen in gesprek te gaan over gezinnen, overtuigingen en werelden die anders zijn dan de omgeving en het gezin waar zij zelf in opgroeien.

 • Lesmateriaal Guus Kuijer (9-12 jaar) Bekijk details

  23 maart 2021

  Als de bibliotheek gesloten is, kun je via de online bibliotheek nog steeds boeken lezen of luisteren. Onze leesconsulent maakte lesmateriaal bij boeken van Guus Kuijer.

Paginanavigatie