De Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen landelijk plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024. Maar in onze vestigingen staat ook de hele maand februari in het teken van De Nationale Voorleesdagen. 

Kom ook luisteren of kijken naar ‘Help! Een verrassing!’, het Prentenboek van het Jaar van Miriam Bos, tijdens voorstellingen en voorleesfeestjes. En ontdek alle titels uit de Prentenboek Top 10 in de Bieb.


Kom je langs?

Kom naar de Bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen en ontdek zelf hoe leuk voorlezen is! Bekijk snel onze voorleesactiviteiten in de agenda.

Naar de agenda


Boekentips

bekijk de boekentips met onder andere het Prentenboek van het Jaar en de Prentenboeken Top 10

Maak van voorlezen een feestje met onze boekentips! Bekijk de Prentenboeken Top 10 van 2024, het Prentenboek van het Jaar én geniet van de mooiste voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken*.

*Gratis voor jeugdleden

Naar de boekentips!

Muzikale voorstelling voor 2-4 jaar

Muzikale voorstelling voor 2-4 jaar

De Muziekstal komt ook dit jaar naar de vier hoofdvestigingen voor een muzikaal voorleesfeestje, speciaal voor kindjes van 2 tot 4 jaar.

Bekijk wanneer het is

Word gratis lid

Word gratis (jeugd)lid en ontvang het voorleesknuffeltje cadeau

Kom tijdens De Nationale Voorleesdagen naar de Bibliotheek en maak jouw kind gratis lid. Je ontvangt dan het leuke voorleesknuffeltje van August de Vos cadeau!

Deze actie is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. 

Word gratis lid

Winactie!

Kom naar de Bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen, zoek Bip (ons leesmonster) en ga met hem op de foto. Stuur je foto in en maak kans op jouw favoriete leesboek cadeau!

Ga naar winactie


Boekentips voor 0-6 jaar!

Bekijk het Prentenboek van het Jaar, de Prentenboeken Top 10 en tips voor voorleesfilmpjes.  

Miriam Bos Help! Een verrassing!

PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2024

Het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos is Het Prentenboek van het Jaar! Het boek 'Help! Een verrassing!' is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin 'jezelf mogen zijn' op een subtiele manier centraal staat.

Bekijk dit boek

📚 Prentenboeken Top 10 2024


Digitale versie 'Help! Een verrassing!'

Bekijk vanaf 24 januari de hele animatie van het Prentenboek van het Jaar: 'Help! Een verrassing' bij Bereslim. Log gratis in met je bibliotheekaccount:  

In 4 stappen log je in bij Bereslim:

  1. Klik op de knop 'Inloggen bij Bereslim'
  2. Vul het nummer in van je bibliotheekpas
  3. Vul je wachtwoord in
  4. Klik op de knop 'Inloggen'

 Veel lees- en luisterplezier!

Inloggen bij 'Bereslim'

Meertalige voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van je kind - en ze zijn nog leuk ook. Leer je kind lachend lezen! We hebben honderden filmpjes in zes talen: Nederlands, Arabisch, Pools, Turks, Spaans en Engels.

Ga naar de pagina met meertalige voorleesfilmpjes

▶️ De 10 leukste voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek (log in met je bibliotheekaccount)