Ontdek de natuur om je heen

Gepubliceerd op: 20 september 2022 12:00

De herfst komt eraan, hét moment om (opnieuw) de natuur in te trekken. Met de app Pl@ntNet ontdek je welke bloem, boom of struik je onderweg tegen komt.

Een complete natuurbeleving

Eerder tipten we al de app BirdNet waarmee je kunt bepalen welke vogel je hoorde zingen. En met de knooppunten-app Fietsknoop maak je jouw eigen fietsroute in de omgeving die je zelf kiest.

Met Pl@ntNet weet je wat je ziet!

Wanneer je wandelt of fietst in natuurgebieden, komt het geregeld voor dat je een boom, bloem of struik ziet waarvan je naam wilt weten. Of waarvan je wilt controleren of je de juiste naam in je hoofd hebt.
Met de app Pl@ntNet kun je een foto maken van wat er groeit. Het maakt ook niet uit of je een onkruid fotografeert. De app vertelt je vervolgens wat het (zeer waarschijnlijk) is. Je krijgt ook verdere informatie zoals de bodemsoort waar jouw boom/bloem/struik van houdt en hoe groot hij wordt.

Je kunt ook zelf bijhouden wat je gezien hebt (en dat delen met andere liefhebbers). Op deze manier leer je in een snel tempo de verschillende groeisels van Nederland kennen.

Download Pl@ntNet in de Google Play Store

Pl@ntNet is ook beschikbaar voor Apple