Jouw hele klas Springlezend!

Gepubliceerd op: 9 augustus 2022 11:07

Met Springlezend onderstreept de Leescoalitie de belangrijke rol van leerkrachten in leesbevordering en goed leesonderwijs. Er is lees-inspiratie voor iedereen die lesgeeft aan kinderen van 9-15 jaar.

Sluit je aan!

Laat je inspireren door de tips van je collega's. Grasduin door de boekentips of doe ideeën op voor bijzondere lessen en ga er zelf mee aan de slag.
Wil je jouw eigen tip delen? Graag! Laat weten hoe jij jouw groep springlezend hebt gekregen. Deze tip wordt gedeeld op de website. Iedereen die een tip deelt, ontvangt een Boekenbon en een pakket met posters en flyers.

Zet jouw klas in beweging

Bestel een Springlezend-pakket

Je kunt een pakket bestellen met posters en flyers voor op school, voor in de klas of in de lerarenkamer.
De toolkit met beeldmateriaal en teksten is ook te downloaden.

Bestel een Springlezend-pakket

Leesbevordering

Om van kinderen enthousiaste lezers te maken, zijn leesbevordering en goed leesonderwijs van groot belang. Leerkrachten leveren hier een onmisbare bijdrage aan. Het grootste deel van de leerkrachten is zich hiervan bewust. Maar ook al is leesbevordering een belangrijk onderdeel van hun werk, toch hebben veel leerkrachten het gevoel onvoldoende tijd aan leesbevordering te kunnen besteden. Extra ideeën voor leesbevordering wordt door het merendeel van de leerkrachten in het basisonderwijs (en voortgezet onderwijs) enorm op prijs gesteld.

Lezen in het po

Op de basisschool kan het verschil gemaakt worden tussen lezer en niet-lezer. Alle bouwstenen die bijdragen aan een effectieve leesaanpak staan nu op één plek beschreven.

Maak werk van effectief leesonderwijs