Mediawijsheid

Hoe kun je op een leuke en veilige manier gebruik maken van (sociale) media?
Wat is deep fake, wat zijn veilige wachtwoorden en hoe werkt cloudopslag?
Daarover gaat mediawijsheid.

Wegwijzer mediawijsheid

De website mediawijsheid.nl geeft je informatie aan de hand van actualiteiten en thema's, zoals cyberpesten, gamen, grooming, online privacy, social media en de digitale kloof.

Voor ouders, jongeren, (semi-)overheid, pers, (speciaal) onderwijs en eigenlijk voor iedereen die meer wil weten over mediawijsheid.

Veilig internetten

Wil je meer weten over veilige wachtwoorden en veilige wifi? Wat is identiteitsfraude en hoe voorkom je het?

Data Detox

Heb jij het gevoel dat je digitale persoonlijkheid je stilletjes uit handen glipt? Met deze detox-kuur begrijp je hoe en waarom jouw data verzameld worden en krijg je grip op je online ik.

Tips van onze Mediacoach

 • Ontdek de natuur om je heen

  De herfst komt eraan, hét moment om (opnieuw) de natuur in te trekken. Met de app Pl@ntNet ontdek je welke bloem, boom of struik je onderweg tegen komt.

  20 september 2022

 • Welkom in De Voorleeshoek

  De voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek zijn ondergebracht in een nieuwe website: The Reading Corner. Je vindt hier boekenfilmpjes met de prachtigste prentenboeken...

  18 augustus 2022

 • Zelf je eigen gezondheid meten: kansen en uitdagingen

  Met digitale middelen als smartwatches en apps kun je steeds makkelijker je eigen gezondheid meten. Dat is heel handig, maar ga hier wel mediawijs mee...

  21 juni 2022

 • Fietsen langs knooppunten met Fietsknoop

  Hou je van fietsen maar weet je niet waar naar toe? En ben je uitgekeken op de standaardroutes? Plan dan jouw eigen route met behulp van fietsknooppunten.

  16 mei 2022


Meer mediawijsheid