Voor ouders

van kinderen van 0-6 jaar

Activiteiten

Gratis koffertje

Kom naar de Bibliotheek, maak je baby (t/m 1 jaar) gratis lid en ontvang een gratis koffertje met babyboekjes. Kijk meteen welke leuke boekjes jij en je baby kunnen lenen en ontdekken!

Naar BoekStart

BoekStart-app

Een gratis app vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en heel veel voorleestips. En een voorleeswekker die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Download de gratis app

Stempelkaart

Lezen met je kleintje wordt nog leuker met de BoekStart Stempelkaart! Kom je boeken lenen? Dan krijg je stempels. Daarmee spaar je voor een mooi prentenboek.

Spaar je mee?

Voorlezen

Voorlezen is elke dag een feest! Samen maak je herinneringen voor het leven. En door voorlezen wordt je kind beter in taal.

Kijk ook op onze themapagina Voorlezen

Voorleestips

Hoe kies je een voorleesboek? Hoe lang moet je voorlezen? En hoe ga je om met moeilijke woorden?

Handige voorleestips

Voorleesfilmpjes

Bekijk samen met je kind digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim en SchoolTV. Log in met je Bibliotheekaccount.

Geniet van voorleesfilmpjes

Digitale Voorleestas

De Digitale Voorleestas helpt je om samen met je kind actief aan de slag te gaan met een mooi prentenboek. Bij elk voorleesfilmpje vind je doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

Ontdek de Digitale Voorleestas

Alles voor jouw kind

Kijk ook op onze jeugdpagina voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Hier vind je leuke boekentips en wat de Bibliotheek jouw kind verder allemaal te bieden heeft.

Kijk op onze jeugdpagina 0-6 jaar