Voor ouders

van kinderen van 6-12 jaar

Jouw kind leert lezen (AVI)

Hoe moeilijk een tekst is, hangt onder andere af van de lengte van de woorden en de lengte van de zinnen. Eerste leesboekjes hebben daarom een niveau-aanduiding, het AVI-niveau.

Vind passende boekjes

Makkelijk Lezen Plein

Is jouw kind dyslectisch? Of is er een andere reden waarom hij of zij lezen niet fijn vindt? Op het Makkelijk Lezen Plein vind je leuke boeken, spelletjes en apps die lezen makkelijker maken.

Naar het Makkelijk Lezen Plein

Blijf voorlezen

Voorlezen is voor elk kind heerlijk. Samen met jou beleeft je kind verhalen die nog te moeilijk zijn om zelf te lezen. Je kind leert er nieuwe woorden door en het is heel gezellig!

Voorlezen blijft belangrijk

Oefenen voor school

Met Junior Einstein kan jouw kind online oefenen voor alle vakken van de basisschool. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Junior Einstein

Werkstuk of spreekbeurt

Hoe maak je een werkstuk of spreekbeurt? En waar vind je een goed onderwerp en betrouwbare informatie? Met deze handige websites help je je kind op weg.

Voor werkstuk en spreekbeurt

School & Bibliotheek

De Bibliotheek helpt ook via school, bijvoorbeeld met gastlessen. Om kinderen meer te laten lezen. En om hen beter te leren omgaan met internet, sociale media en games. 

Bekijk ons aanbod voor scholen

Alles voor jouw kind

Kijk ook op onze jeugdpagina voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hier vind je leuke boekentips en ontdek je wat de Bibliotheek jouw kind verder allemaal te bieden heeft.

Kijk op onze jeugdpagina 6-12 jaar

Gratis studiebegeleiding in IJsselstein

Als jouw kind hulp nodig heeft bij zijn huiswerk, of bij bepaalde vakken op school, dan biedt studiebegeleiding uitkomst. Omdat we elk kind (8-18 jaar) de kans gunnen zich optimaal te ontwikkelen, is de studiebegeleiding van Fit4Talent in IJsselstein gratis voor wie het niet kan betalen.

Lees meer over gratis studiebegeleiding in IJsselstein