Let op: tijdens Goede Vrijdag (29 maart) sluiten onze vestigingen om 17:00 uur, op Tweede Paasdag (maandag 1 april) zijn alle vestigingen gesloten.

Wie wordt onze nieuwe voorleeskampioen?

Gepubliceerd op: 17 februari 2022 14:15

Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? Op 22 maart gaan de kampioenen van 'onze' 3 gemeenten de strijd met elkaar aan.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Ook in onze regio doen veel scholen mee. Elke school heeft een schoolkampioen gekozen. In februari zijn die online tegen elkaar uitgekomen, in elk van de 3 gemeenten in ons werkgebied. Per gemeente zijn 2 winnaars gekozen. Je ziet ze hieronder.

Dit zijn de 6 winnaars

  • Fem Huizinga

    De Fontein - Houten

  • Hidde van Rooijen

    Van Harte School - Houten

  • Noa van Doorn

    Egbertusschool - Vianen

  • Zara Verwoerd

    Meester Vos - Hagestein

  • Laura Schalkwijk

    Agnesschool - IJsselstein

  • Evi Dijkstra

    De Ark - IJsselstein

Hoe gaat het verder?

Deze gemeentekampioenen doen op dinsdag 22 maart mee aan de regiofinale voor Lek & IJssel. Onze regiokampioen doet mee aan de provinciale finale op 14 april. Alle provinciale winnaars strijden tenslotte in de landelijke finale op 25 mei in Utrecht.

 

De Nationale Voorleeswedstrijd

Dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd voor de 29e keer georganiseerd. Alle basisscholen kunnen meedoen. 

De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert de lokale voorleeswedstrijd in Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden en de regiofinale.

Website Nationale Voorleeswedstrijd