Verspil minder voedsel met een app

Gepubliceerd op: 22 november 2022 08:44

We gooien per jaar met z'n allen heel wat eten weg. Dat is jammer en ook nog slecht voor het milieu. Met de app 'Too Good To Go' help je mee het grote verspillen tegen te gaan.

Te koop via de app

Ongeveer een derde van het wereldwijde voedselaanbod gaat verloren tussen productie en bord. In de app 'Too Good To Go' bieden hotels, restaurants, supermarkten, winkels maar ook jouw viskraam op de hoek eten aan dat niet is verkocht. Dit eten kun je ophalen tegen een goedkopere prijs.

Download de app in de Google Play Store

Download de app in de App-store

Hoe werkt het

Via de app koop je een 'Magic box' bij een hotel, restaurant of winkel bij jou in de buurt. Je kunt dan op een afgesproken tijdstip eten ophalen dat niet verkocht is. Omdat het restaurant of de winkel niet van te voren weet wat er verkocht wordt die dag, is de maaltijd die je haalt dus ook nog een verrassing voor jou. Daar moet je natuurlijk wél van houden.

Divers aanbod

Het aanbod is enorm uiteenlopend: de ene keer zitten ingrediënten voor een ontbijt in de zak, een andere keer kun je er een avondmaaltijd van bereiden. En het is ook mogelijk dat er supermarkteten en tussendoortjes te krijgen zijn.

Ophaaltijd en betalen

Je krijgt in de app een tijdslot waarbinnen je de zak moet ophalen. Red je de ophaaltijd niet of ben je van gedachten veranderd, dan kun je jouw bestelling annuleren tot 3 uur voor de ophaaltijd.
De prijs ligt gemiddeld rond 5 euro. Je betaalt jouw bestelling via Ideal, Paypal of creditcard.

Nadelen?

  • Het kan gebeuren dat het eten van het restaurant of de winkel onverhoopt tóch uitverkocht raakt. Dan mag de zaak jouw bestelling annuleren.
  • Het aanbod per locatie (restaurant, winkel) is beperkt. Voor de app geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Dus soms moet je er echt vroeg bij zijn.
  • Je weet van te voren niet wat er in de zak zit. Jouw 'magic box' kan producten bevatten die je niet lust of waar je allergisch voor bent.