Nieuw: Bliksem!

Gepubliceerd op: 30 september 2021 08:55

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar Bliksem!

Bliksem! - hèt opstapje naar lezen

Sommige kinderen hebben moeite zich goed te concentreren op een boek. Speciaal voor die kinderen hebben we Bliksem! gemaakt.

Bliksem! zit slim in elkaar
Alle interactiviteit is zo gemaakt dat kinderen niet worden afgeleid of overprikkeld. We gebruiken de interactiviteit juist om de focus van de kinderen te versterken.

Helemaal opgaan in een verhaal
Bliksem! lijkt meer op een boek dan op een game. En dat is bewust. Want we willen kinderen ouderwets laten “opgaan” in het verhaal en de rijke illustraties. Ondertussen gebruiken we technieken uit de wereld van de games om de kinderen in een "lees-flow" te brengen.

Nieuwe digitale verteltechnieken
Een prentenboekenschrijver gebruikt allerlei verteltechnieken om kinderen te boeien. En met Bliksem! voegen we daar nieuwe, interactieve verteltechnieken aan toe. Maar werken die nieuwe verteltechnieken echt? Of leiden ze kinderen alleen maar af?

Wetenschappelijk onderzoek laat zien: het werkt
Onze digitale prentenboeken worden al jarenlang onderzocht door o.a. de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit. Uit die onderzoeken bleek al dat kinderen die snel zijn afgeleid, meer nieuwe taal leren van onze digitale prentenboeken en het verhaal beter begrijpen.