Dolfje Weerwolfje is jarig!

Gepubliceerd op: 22 februari 2021 14:18

In 2021 bestaat Dolfje Weerwolfje alweer 25 jaar. Wrow! De jaarlijkse Dolfje Weerwolfje week is dit keer dus extra feestelijk. Paul van Loon bedacht Dolfje en schreef er een hele serie boeken over.

Een heel gewone jongen

Eigenlijk is Dolfje een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op. Eerst werd Dolfje daar verdrietig van. Hij wilde zelfs weglopen van huis. Maar Timmies ouders vonden het helemaal niet erg dat hij een weerwolfje is. Gelukkig maar, want nu kan hij gewoon thuis blijven wonen.Met volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met Noura, Timmie, opa weerwolf en neef Leo.

Paul van Loon en Hugo van Look

Op de officiële website van Paul van Loon vind je alles wat je wilt weten over de schrijver, zijn zonnebril, zijn boeken en zijn verfilmde boeken.

Hugo van Look is de tekenaar van Dolfje Weerwolfje. Hugo kan Dolfje Weerwolfje en andere figuren precies zo tekenen als Paul van Loon bedacht heeft tijdens het schrijven.

Wie is de grootste Dolfje Weerwolfje fan?

Na 25 jaar is het tijd voor een echte Dolfje Weerwolfje Verkiezing: wie is de allergrootste fan uit het heden, uit het verleden en welke schoolklas is dé Dolfje Weerwolfje schoolklas?
Zo doe je mee:
Laat zien dat jij de allergrootste fan(klas) bent. Je kunt een verhaal schrijven, foto’s (mee) sturen, een video maken… wat je wilt! Wij zijn heel benieuwd hoe je de jury gaat bewijzen dat jij echt de allergrootste fan bent! Je kunt meedoen van 27 februari tot en met 31 maart 2021, in de week van 10 mei maken wij de winnaar bekend.

Luisterboeken van Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje in de online bibliotheek