Belastingaangifte

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. 

De Bibliotheek helpt je verder

Op deze pagina vind je informatie over belastinghulp in Houten, IJsselstein, Leerdam en Vianen. 

 • Deze hulp is alleen bedoeld voor particulieren.
 • Er zijn ook andere voorwaarden, zoals een maximum inkomen. Voor IJsselstein en Vianen vind je die in de informatie bij de meeneemlijst. Informeer er zelf naar in de overige plaatsen.
 • Bij alle afspraken houden we rekening met de coronamaatregelen die dan gelden.

Bekijk het filmpje


Hulp bij belastingaangifte in Houten

Woon je in de gemeente Houten en wil je hulp bij jouw belastingaangifte? Maak een afspraak bij het Info Spreekuur Houten. Stuur daarvoor een e-mail naar infospreekuur@hetnet.nl of bel 030 6382526.

Door de coronamaatregelen is het niet altijd mogelijk om in het gemeentehuis langs te komen voor jouw afspraak. Daarom is de hulp bij de belastingaangifte dit jaar vooral per telefoon.

Op de website van de Belastingdienst vind je welke gegevens nodig zijn voor jouw belastingaangifte. Zet die vast op een rijtje.

Hulp bij belastingaangifte in IJsselstein

Voor inwoners van IJsselstein organiseren wij samen met Stichting Pulse een wekelijks belastingspreekuur in de Bibliotheek IJsselstein.

Van 2 maart tot en met 6 april is er spreekuur (op afspraak):

 • op dinsdag van 14.00 - 16.00 uur 

Bel voor een afspraak met Stichting Pulse, T 030 6868030.

Ondersteuners van Stichting Pulse helpen je met aangifte doen. Deze hulp is gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Hulp bij belastingaangifte in Leerdam

Woon je in Leerdam en omgeving (gemeente Vijfheerenlanden) en heb je hulp nodig bij het invullen van jouw belastingaangifte? Neem dan contact op met SamenDoen: bel 0345 637363 of stuur een e-mail naar info@samendoen.expert.

Door de coronamaatregelen is de hulp momenteel alleen digitaal en op afspraak.

Op de website van de Belastingdienst vind je welke gegevens nodig zijn voor jouw belastingaangifte. Zet die vast op een rijtje.

Hulp bij belastingaangifte in Vianen

Woon je in Vianen en omgeving (gemeente Vijfheerenlanden) en wil je hulp bij het invullen van jouw belastingaangifte? Hiervoor kun je terecht bij de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen in 'De Prenter', Grote Geusplein 1 in Vianen.

Maak wel eerst een afspraak via 0347 344365 of wijkwinkel@welzijnvianen.nl. Telefonisch bereikbaar op:

 • maandag, dinsdag, donderdag
  9.00 - 12.30 uur en 13.00 - 16.00 uur
 • woensdag 9.00 - 12.30 uur

Direct bellen met de Belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543


Cursussen voor de computer

Wil je beter leren omgaan met de websites van de overheid? 
Volg dan een computercursus bij de Bibliotheek. 

 • Leren computeren Meer informatie

  Wil je leren werken met computers en internet? Een mailtje sturen? Iets kopen of opzoeken op internet? Volg dan een gratis cursus. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Leren computeren

 • Websites van de overheid Meer informatie

  Wil je meer via het internet regelen? Toeslagen aanvragen? Formulieren invullen of een digiD aanvragen? Volg dan een gratis cursus. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Websites van de overheid