Amnesty's Write for Rights IJsselstein

9 december 2023, van 11:00 tot 14:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten organiseert de werkgroep Vianen van Amnesty International de Write for Rights actie. Op deze dag wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan.

  • Zaterdag 9 december 2023
  • Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kan iedereen terecht die mee wil schrijven
  • in de Bibliotheek IJsselstein
  • Schrijf een kaart of brief aan de hand van voorbeeldteksten
  • Gratis koffie en/of thee

Write for Rights

Tijdens de Write for Rights 2023 besteedt Amnesty aandacht aan mensen die één ding gemeen hebben: ze zijn opgepakt omdat ze hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Met brieven worden hun autoriteiten onder druk gezet om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. En kaarten aan de mensen zelf - of aan hun familie - zijn een grote steun voor hen.

Ieder jaar klimmen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december in de pen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Een lawine aan brieven maakt indruk en zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. 

Schrijf een brief, verander een leven!