Webinar voor ouders: Samen sociaal online

9 november 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In deze webinar geeft Denise Bontje (@mediasmarties) praktische tips over het mediagebruik van kinderen van 8 tot 12 jaar en laat ze zien hoe je media kunt inzetten om samen het gesprek te voeren en balans te creëren.

  • Wat: Een webinar met praktische tips over het mediagebruik van kinderen op de basisschool
  • Voor wie: Ouders van kinderen tussen 8 en 12 jaar
  • Wanneer: Dinsdag 9 november 2021 van 20.00 - 21.00 uur
  • Hoe: Online webinar

Meld je aan

Klik op de orankje knop hieronder en bestel een 'kaartje'. Je ontvangt dan een e-mail. Daarin staat de link naar de online bijeenkomst.
Klik meteen op deze link om hem te activeren en bewaar hem voor gebruik op 9 november om 20.00 uur.

Meld je hier aan

Samen sociaal online

In deze webinar neemt Denise Bontje je mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je met je kind over media? Welke media kun je daarvoor gebruiken?

De afgelopen tijd waren we meer aangewezen op online contact. Nu we steeds meer live kunnen doen, is het goed om de balans weer te herstellen. Maar hoe doe je dat? Hoe staat het ervoor met het mediagebruik van kinderen? Dat betrokken zijn belangrijk is, weten we. Dat het leuk kan zijn om als gezin iets te doen, ook. Maar de tijd ontbreekt. En WAT doe je dan? Daarnaast zijn kinderen steeds meer alleen online bezig. Hoe weet je dat ze zich online net zo sociaal gedragen als offline?

Kortom, heb je kinderen op de basisschool? Meld je dan aan voor dit webinar. Je ontvangt praktische tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Week van de Mediawijsheid

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Naar de themapagina Week van de Mediawijsheid 6-12 jaar