Webinar voor ouders: Like en cancel

8 november 2022, van 20:00 tot 21:00 | online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (4 november t/m 11 november 2022) duiken we in dit webinar onder leiding van Denise Bontje van Mediasmarties.nl in het online mediagebruik van onze kinderen. Voor ouders van kinderen van 9-12 jaar.

  • Wat: Een webinar met praktische tips over het online mediagebruik van kinderen op de basisschool
  • Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 9 en 12 jaar
  • Wanneer: Dinsdag 8 november 2022 van 20.00 tot 21.00 uur
  • Hoe: Online webinar via Teams

Meld je aan

Klik op de knop hieronder en vul je gegevens in en registreer. Je ontvangt dan een e-mail. Daarin staat de link naar de online bijeenkomst. Klik meteen op deze link om hem te activeren en bewaar hem voor gebruik op 8 november om 20.00 uur.

Meld je hier aan

Over het webinar

Wat doet jouw kind online? In de Whatsapp groep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook. Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene? 

Het is belangrijk dat ouders betrokken blijven en hun kinderen begeleiden, maar hoe doe je dat? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online? Tijdens het webinar zet Denise Bontje deze vragen centraal.

Zit jouw kind in de bovenbouw van de basisschool? Heb je vragen over online mediagebruik, sociale media en dergelijke? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. Naast praktische informatie ontvang je ook tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Week van de Mediawijsheid

Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Naar de themapagina Week van de Mediawijsheid 6-12 jaar