Schrijfcafé IJsselstein

29 oktober 2022, van 11:00 tot 13:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: € 12,50

Groep schrijvende dames aan tafel in de Bibliotheek

Schrijf je graag? Of schrijf je niet en zou je het wel willen? Wil je in contact komen met jezelf en andere schrijvers? Kom naar het Schrijfcafé.

Over het Schrijfcafé

In het Schrijfcafé kan alles een aanleiding zijn om te starten met schrijven: een voorwerp, een beginzin, een thema. Je schrijft zo snel als je kunt, zonder te letten op spelling, grammatica of zinsbouw. Woorden en zinnen die als vanzelf in je opkomen vertrouw je toe aan het papier. Je zult ervaren dat je creatiever bent dan je dacht. De schrijfoefeningen van schrijftrainer Francis Doesburg bieden je structuur en inspiratie.

Al schrijvend ontdek je wat er in je leeft aan gedachten, ideeën, gevoelens, herinneringen. Deze manier van schrijven ontspant en geeft rust. Op vrijwillige basis deel je je tekst met de andere schrijvers. Het luisteren naar elkaar is verbindend en inspirerend.

Het Schrijfcafé is elke laatste zaterdag van de maand open. De bijeenkomsten staan op zichzelf dus je kunt komen wanneer en zo vaak je wilt. Telkens is er een thema. Er is geen schrijfervaring en voorbereiding nodig.

Praktische informatie

  • Van 11.00 tot 13.00 uur.
  • In het souterrain van de Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7.
  • € 12,50 per keer, inclusief twee kopjes koffie of thee.

Over de schrijfdocente

Francis Doesburg heeft haar schrijfvaardigheid in de praktijk ontwikkeld, zowel professioneel als privé. Nadat ze in contact is gekomen met creatief en intuïtief schrijven is haar passie voor schrijven verder aangewakkerd en is ze Schrijfcafé IJsselstein gestart.