Nederland Leest: Indische avond IJsselstein

Donderdag 8 december 2022, van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek IJsselstein

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Yvonne Keuls

Een gezellige avond waarop we het boek van Nederland Leest, 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls, samen bespreken.

Deze avond gaan we met elkaar in gesprek over het boek van de landelijke campagne Nederland Leest: 'Mevrouw mijn moeder'. We bespreken de vragen van de prijsvraag en de juiste antwoorden en we verloten de prijzen onder de leden die de vragen goed hadden. We doen dit onder het genot van lekkere Indische hapjes: geheel in thema van het boek. 

Hoe doe ik mee?

Lees “Mevrouw mijn moeder” en beantwoord de vragen van het invulformulier dat in je boek zat. Lever je antwoorden in bij de Bibliotheek IJsselstein in de speciale inleverbox en maak kans op één van de cadeaubonnen van Famie – de Indische keuken in IJsselstein t.w.v. €10 of €25.

Lees of luister je het boek digitaal of heb je geen inleverformulier (meer)? Download het hier.

Let op: deelname aan de Indische avond kan alleen nadat je het ingevulde formulier hebt ingeleverd in de inleverbox (en hebt aangevinkt dat je naar de Indische avond komt).


Samen lezen tijdens Nederland Leest

In november leest heel Nederland één boek, namelijk 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls. Dit boek krijgen leden van de Bibliotheek cadeau. Dit jaar is het boek binnen het thema 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? 

Bekijk de themapagina


Lees het boek via de Online Bibliotheek

 • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

  De schrijfster geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

  Fictie

  Nederlands | 255 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Anthos, Amsterdam | 2010

  E-book

Luister het boek via de Online Bibliotheek

 • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

  Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder ;Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek. Een ode aan de vertelkunst - Yvonne Keuls op haar best. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

  Nederlands | 9 uur 9 minuten (263 MB) | AmboAnthos, Amsterdam | 2018

  Luisterboek (digitaal)