Nieuws Vijfheerenlanden

Aantal reserveringen opgerekt van 5 naar 10 artikelen

Het aantal reserveringen dat u tegelijk open kunt hebben staan, wordt momenteel verhoogd van 5 naar 10 reserveringen.

Wij hebben begrepen dat er door de leden die vanuit de Bibliotheek AanZet komen, veel gebruik gemaakt wordt van het reserveren van artikelen. Daarvoor is het maximum van 5 reserveringen dat wij vanuit de Bibliotheek Lek & IJssel hanteren, niet voldoende. Daarom is besloten dit voor 2020 op te rekken naar 10 reserveringen per keer.

E-books lenen weer mogelijk

Bij het overzetten van de gegevens van de Bibliotheek AanZet naar de Bibliotheek Lek & IJssel, bleken er problemen te zijn met het lenen van E-books. Het probleem is gevonden en opgelost. Sinds 23 december jl. kan iedereen weer E-books lenen.

Jouw gegevens in Mijn Menu

De afgelopen dagen zijn jouw gegevens overgezet naar de Bibliotheek Lek & IJssel. Vanaf 11 december kun je al jouw gegevens inzien in Mijn Menu op deze website.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

• Jouw persoonlijke voorkeuren zijn niet meegenomen bij het overzetten van de gegevens. Wil je in de toekomst ook de aanwinsten e-mail blijven ontvangen? Geef dan je voorkeuren opnieuw op in 'Mijn Menu'. Dit kun je doen door in 'Mijn Menu' te gaan naar 'Berichtvoorkeuren'. Kies vervolgens voor het tabblad 'Aanwinsten'. Hier kun je je voorkeuren aanvinken.
  • Als je boeken of andere materialen gereserveerd had bij de Bibliotheek AanZet, dan vind je die terug in 'Mijn Menu' onder 'Mijn reserveringen'. Reserveringen van voor 1-1-2019 zijn niet meegekomen.

Reserveren en verlengen in de Bibliotheek Wise App

Wij hebben vernomen dat het reserveren en verlengen in de Bibliotheek Wise App niet altijd goed gaat. Dit komt omdat de verkeerde bibliotheekorganisatie geselecteerd staat. Dit los je als volgt op:

1. Log uit bij de App.
  2. Log opnieuw in.
  3. Kies in het begin scherm voor "Kies een andere bibliotheek" (onderaan).
  4. Kies Bibliotheek Lek & IJssel.
  5. Als het goed is kun je nu bij je gegevens. Lukt dit niet? Dan moet je de app eerst verwijderen en daarna opnieuw downloaden en weer inloggen zoals hierboven aangegeven.