Nieuws Vianen

Resultaat 1 - 10 (van 14)

• Je bent nooit te oud om te leren

29 augustus 2018

Het Taalhuis is trots! Op alle bezoekers, die komen oefenen en leren. En op de getrainde vrijwilligers die hen daar graag bij helpen. Zenderstreeknieuws sprak met onze oudste bezoeker en ‘haar’ vrijwilliger. Een bijzonder verhaal!

Bekijk details van Je bent nooit te oud om te leren

• BoekStart-coach bij het consultatiebureau

18 april 2018

Voorlezen vanaf de babytijd is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom kunnen ouders nu op het consultatiebureau in Vianen kennismaken met de BoekStart-coach.

Bekijk details van BoekStart-coach bij het consultatiebureau

• Huiswerkbegeleiding en bijles in de Bibliotheek

12 maart 2018

Fit4School, al 3 jaar actief in IJsselstein, gaat nu ook in Vianen huiswerkbegeleiding, bijlessen en studiecoaching geven in de Bibliotheek.

Bekijk details van Huiswerkbegeleiding en bijles in de Bibliotheek

• Voorleeskampioen van onze regio: Sil Verrips

6 maart 2018

Sil Verrips van basisschool De Wiekslag uit Vianen heeft vanochtend in Houten de regiofinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorleeskampioen gaat door naar de provinciale finale in Nieuwegein.

Bekijk details van Voorleeskampioen van onze regio: Sil Verrips

• Hulp bij belastingaangifte

20 februari 2018

Vindt u het lastig om online uw belastingaangifte te doen of andere overheidszaken digitaal te regelen? De Bibliotheek kan u daarbij helpen.

Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte

• Sil en Charrina winnen Viaanse Voorleeswedstrijd

2 februari 2018

Sil Verrips van basisschool De Wiekslag en Charrina Versteeg van basisschool De Wegwijzer hebben vanochtend in het Miele Experience Center de Viaanse voorleeswedstrijd gewonnen. De twee voorleeskampioenen gaan door naar de regiofinale in Houten.

Bekijk details van Sil en Charrina winnen Viaanse Voorleeswedstrijd

• Nieuw: e-bookspreekuur

23 oktober 2017

Donderdag 23 november start in de Bibliotheek Vianen een wekelijks e-bookspreekuur. Iedereen met vragen over het lenen van e-books kan zo binnenlopen.

Bekijk details van Nieuw: e-bookspreekuur

• Lees & Ontmoet

9 oktober 2017

Bent u geïnteresseerd in boeken en lezen? Ontmoet u graag nieuwe mensen? Dan is Lees & Ontmoet wellicht iets voor u. Vanaf nu zijn er elke maand twee bijeenkomsten; u kunt zo binnenlopen.

Bekijk details van Lees & Ontmoet

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

11 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat u ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Nieuw: WhatsApp-service

30 augustus 2017

Onze vestigingen in IJsselstein en Vianen zijn vanaf 1 september ook bereikbaar via WhatsApp.

Bekijk details van Nieuw: WhatsApp-service