Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Cadeautje voor onze leden

Ben je lid van onze Bibliotheek of heb je een bezoekerspas? Dan krijg je het boek 'De Wandelaar' van Adriaan van Dis van ons cadeau! Haal het vanaf 1 november op bij de Bibliotheek in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam, Vianen, Ameide, Lexmond of Meerkerk. Wacht niet te lang, want op = op.

Over het cadeauboek

De wandelaar - Adriaan van Dis
Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van ‘De wandelaar’ is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan ‘De wandelaar’ werkte en het andere Parijs ontdekte.

Speciale edities
Om iedereen mee te laten lezen hebben we twee speciale uitgaven van het cadeauboek: een grootlettereditie en een editie in makkelijke taal. Vraag ernaar in de Bibliotheek.

Liever lenen?
Je kunt De wandelaar bij ons lenen als boek, e-book en luisterboek.

De schrijver aan het woord

Andere titels van Adriaan van Dis


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?