Media Ukkie Dagen

Balans: bewegen met media | 24 maart t/m 31 maart 2023

Balans: bewegen met media

We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. De balans vinden tussen mediagebruik en andere activiteiten is daarom belangrijk. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Hoe leest en kijkt jouw (klein)kind media? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, hoe bewegen ze mét media?

Ontdek het tijdens de Media Ukkie Dagen.

Kom naar BoekStart Voorleespret, volg het webinar op 28 maart en lees de tips op deze pagina.


Activiteiten voor jou en je kind

Webinar voor ouders

Kom in beweging met media
Dinsdagavond 28 maart | Gratis

Denise Bontje van Mediasmarties.nl laat (groot)ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar op 28 maart 2023 nadenken over de plek die media hebben in het leven van hun (klein)kind.

Meld je aan voor het webinar

BoekStart Voorleespret

Iedere maand is er BoekStart Voorleespret in Houten-Centrum, Houten-Schoneveld, IJsselstein, Leerdam en Vianen. Met voorlezen, liedjes en spelletjes. In maart bekijken we het voorleesboek ook op de iPad als digitaal prentenboek. 

Kijk wanneer het is in jouw bieb

Maak je ukkie mediawijs

Hoe maak je je tablet kindvriendelijk? Waar vind je leuke en betrouwbare apps voor ukkies? Wil je een keer anders voorlezen?

Bekijk onze tips

De Voorleeshoek

De mensen van De Voorleeshoek lezen je kind de mooiste boeken voor. Ruim 1700 filmpjes staan al op de site. Leuk, leerzaam en heel ontspannen.

Naar De Voorleeshoek

Bereslim

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim is leuk voor peuters, kleuters én hun ouders. 

Naar Bereslim

Bliksem!

bliksem

Bliksem is een digitaal interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Naar Bliksem!

Meertalige voorleesfilmpjes

Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks, Arabisch, Engels of Spaans. Met honderden prentenboeken is er voor ieder kind wel iets leuks bij!

Naar de voorleesfilmpjes

SchoolTV

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Ze zijn prachtig en vrij toegankelijk. Ook als je geen bibliotheekaccount hebt.

Naar de SchoolTV-filmpjes

De Digitale Voorleestas

naar de digitale voorleestas

Met de Digitale Voorleestas lees je samen een digitaal prentenboek en doe je daarna leuke zing- en praatspelletjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Naar de Digitale Voorleestas

Word mediawijzer

Hoe ga je positief, veilig en bewust om met digitale media? En hoe voed je je kinderen daarin op? Wij hebben betrouwbare tips en handige links voor jou bij elkaar gezet.

Meer over mediawijsheid