Lekker leren met de bieb

Thema september 2021

Leren doe je een leven lang. De Bibliotheek helpt je graag om dat met plezier te doen.
Laat je door deze pagina inspireren om lekker te blijven leren!

Nieuw: BoekStart Voorleespret

Leuk en leerzaam! Geniet van een gezellig momentje samen met jouw (klein)kind van 0-4 jaar, met voorlezen, liedjes en spelletjes, en ontmoet andere ouders met jonge kinderen.

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen is gezellig, leerzaam en heel belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Thuis, bij de kinderopvang, op school en in de Bibliotheek.

Een keer anders voorlezen? Dat kan met digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes.

Lezen met dyslexie

Naar online Bibliotheek

Is jouw kind dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het makkelijk te maken.

Oefenen voor school

Met Junior Einstein oefent jouw kind online voor alle vakken van de basisschool. Log in met je Bibliotheekaccount.

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Wij helpen jouw kind met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer.

Online cursussen

Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek. Lastig kiezen? Doe de zelftest van GoodHabitz en ontdek welke cursussen jou op het lijf geschreven zijn. Goed nieuws: alle cursussen blijven zeker tot eind 2022 beschikbaar.

Meer doen met de computer

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. Wij helpen je graag verder. Met de digi-inloop en 3 gratis cursussen voor computers en internet.

Nederlands leren

Het Taalhuis is een plek in de Bibliotheek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Ook vind je er eenvoudige boeken en oefenmateriaal. Kom langs bij de Taalinloop en oefen aan de Praattafel.

Tip van onze Mediacoach

wetenschappelijke boeken

Leuk, slim én veilig gebruik maken van (sociale) media, hoe doe je dat? Dat ontdek je bij Hoe? Zo! Mediawijs. Een handige website met een quiz en heel veel filmpjes boordevol weetjes en tips! Voor jeugd en jongeren vanaf 10 jaar.

Digitale bronnen

We hebben een flink aantal digitale bronnen. Voor volwassenen en voor de jeugd. Deze kun je in de Bibliotheek of thuis bekijken.

Wetenschappelijke boeken

digitale bronnen

Leen boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld.

Gratis studiebegeleiding in IJsselstein

Als jouw kind hulp nodig heeft bij zijn huiswerk, of bij bepaalde vakken op school, dan biedt studiebegeleiding uitkomst. Omdat we elk kind (8-18 jaar) de kans gunnen zich optimaal te ontwikkelen, is de studiebegeleiding van Fit4Talent in IJsselstein gratis voor wie het niet kan betalen.

Lees meer over gratis studiebegeleiding in IJsselstein