Groeien & bloeien met de bieb

Thema april/mei 2021

De Bibliotheek vergroot je wereld

De Bibliotheek is veel meer dan alleen boeken. Daarom zetten we deze maand in het zonnetje wat de Bibliotheek jou nog meer te bieden heeft. Bronnen van informatie, cursussen en oefenprogramma's, waarmee vanuit je eigen huis aan de slag kunt. Allemaal om jou te laten groeien en bloeien.

Populair

Ontdek meer van jouw Bibliotheek

Bekijk welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, ook vanuit huis. Voor jeugd & jongeren én voor volwassenen.

Naar de Digitale bronnen

Delpher

Op Delpher vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Full-text online.

Pressreader

Met PressReader lees je gratis meer dan 7.400 internationale kranten en tijdschriften. In 54 talen.

TijdschriftenBieb

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. Zoveel als je wilt.

Online cursussen

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je gratis ruim 160 online cursussen volgen.  Denk aan cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media.

Thuis oefenen met taal en internetten

Op Taalhuis online staan leuke websites die je kunt bekijken. Over het corona-nieuws, maar ook om thuis zelf te oefenen. Met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Veel plezier!

Tip van onze Mediacoach

Voorleesfilmpjes

Bekijk samen met je kind de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en WePboek.

Yoleo

Lezen en luisteren tegelijk! Ruim 80 boeken van AVI-start tot AVI-plus.  De tekst wordt getoond en voorgelezen.

Werkstuk en spreekbeurt

Hoe maak je een werkstuk of spreekbeurt? En waar vind je een goed onderwerp en betrouwbare informatie? Hier vind je handige websites.