Taalhuis vrijwilligers online

Het Taalhuis in de Bibliotheek is momenteel gesloten i.v.m. het coronavirus, maar online helpen wij jou graag verder. Op deze pagina vind je leuke informatie, inspiratie en tips.

Kunnen wij je helpen?

Iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13:30 - 16:30 uur is er een telefonisch spreekuur door Taalhuisdocent Irma Nijkamp. Vrijwilligers met inhoudelijke vragen over taalcoaching of deelnemers die zelfstandig leren kunnen bellen naar Irma via het telefoonnummer 06 - 14387631. Voor andere vragen kun je contact opnemen met de coördinator van jouw vestiging. Klik hier voor contactgegevens.

 • Sandra Dhondt

 • Nienke Rijkeboer

 • Irma Nijkamp

 • Eveline Dijkhuizen

Taalcoaching op afstand

 • TaalCompleet nu ook online Ga naar de website

  Uitgeverij Kleurrijker biedt nu online varianten van de boekenserie Taalcompleet. Onder het kopje 'Tips' vind je leuke adviezen en voorbeelden, er zijn diverse blogs en webinars te vinden. Onder het kopje 'Bibliotheek' zijn een heleboel TaalCompleet boeken nu digitaal in te zien. Erg handig, want veel NT2 cursisten maken gebruik van deze boeken.

  Bekijk details van TaalCompleet nu ook online

 • Algemene tips van Het Begint Met Taal Ga naar de website

  Op deze pagina vind je actuele webinars en handige tips voor zowel vrijwilligers als deelnemers. Tevens uitleg over de verschillende online tools die te gebruiken zijn.

  Bekijk details van Algemene tips van Het Begint Met Taal

 • Leuke tips en oefeningen van Taal doet meer Ga naar de website

  Op deze pagina vind je leuke voorbeelden van taalcoaching op afstand. Denk aan spelletjes en oefeningen, maar ook handige tips en hulpmiddelen worden toegelicht.

  Bekijk details van Leuke tips en oefeningen van Taal doet meer

 • Werken op afstand met A0-A1 niveau Bekijk details

  Mensen met taalniveau A0-A1 kunnen ook op afstand goed worden begeleid. Met korte gesprekjes en werkvormen kun je zorgen voor een leerzaam moment. Wanneer een deelnemer bijvoorbeeld (nog) geen lange zinnen kan maken, dan zijn er oefeningen die je als vrijwilliger kunt gebruiken. Op deze pagina van Taal Doet Meer vind je een aantal handige tips!

  Bekijk details van Werken op afstand met A0-A1 niveau

 • Tips van de VoorleesExpress Ga naar de website

  De VoorleesExpress heeft 6 tips verzameld om contact te kunnen onderhouden en de taalontwikkeling van kinderen op afstand te blijven stimuleren. Erg leuk wanneer je met het hele gezin contact hebt.

  Bekijk details van Tips van de VoorleesExpress

 • AfhaalBieb Lees hier meer

  Heb je bij het begeleiden op afstand behoefte materiaal om deelnemers mee te ondersteunen? Je kunt nu boeken reserveren en afhalen bij de AfhaalBieb, geopend in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen. Wijs ook je deelnemers op de mogelijkheid om op deze manier te blijven lezen en leren.

  Bekijk details van AfhaalBieb

Webinars over begeleiden op afstand

Persoonlijke ontwikkeling

 • Gratis online trainingen Meld je aan via deze pagina

  Meer leren? Zoals Beter thuiswerken, Engels, Lezen en schrijven, Word, Digitale fotografie, Yoga, Sporten en bewegen, Gezond eten, De iPad gebruiken, Excel, een cursus Geluk en meer. Vraag eenvoudig toegang aan via onderstaande link. Je krijgt dan een e-mail met instructies om in te loggen.

  Bekijk details van Gratis online trainingen

 • Grenzen stellen Bekijk details

  Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

  Bekijk details van Grenzen stellen

 • Omgaan met emoties Bekijk details

  Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

  Bekijk details van Omgaan met emoties

 • Empowerment Bekijk details

  Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze e-learning over.

  Bekijk details van Empowerment

 • Versterkend gesprek Bekijk details

  In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

  Bekijk details van Versterkend gesprek

 • Netwerk versterken Bekijk details

  Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze e-learning krijg je tips om daar samen iets aan te doen.

  Bekijk details van Netwerk versterken

Leuk voor thuis

 • ThuisBieb Bekijk de mogelijkheden

  De ThuisBieb is een app vol met e-books. Voor iedereen, dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek. Download de gratis app en lees thuis de mooiste e-books op je tablet of smartphone!

  Bekijk details van ThuisBieb

 • LuisterBieb Bekijk de website

  Download de gratis LuisterBieb-app met bijna 4.000 luisterboeken voor alle leeftijden. Speciaal voor iedereen die thuis moet blijven hebben we 100 extra luisterboeken toegevoegd.

  Bekijk details van LuisterBieb

 • PressReader Klik hier voor meer informatie

  Met PressReader lees je gratis meer dan 7.400 internationale kranten en tijdschriften. In 54 talen. Gebruik de hotspot buiten bij jouw Bibliotheek.

  Bekijk details van PressReader

 • E-books lezen Bekijk details

  Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je gratis e-books lenen. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb. Met ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen.

  Bekijk details van E-books lezen