Taalhuis Vianen

logo Taalhuis

Vragen over taal? Beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Handiger worden met de computer? Taalvrijwilliger worden? Kom langs in het Taalhuis in de Bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig.

Het Taalhuis in de Bibliotheek is een centrale plek in Vianen voor taalvrijwilligers en alle inwoners met een 'taalvraag'. Dit kunnen Nederlanders zijn die beter willen leren lezen en schrijven of anderstaligen die zich de Nederlandse taal (beter) eigen willen maken. Zij kunnen bij het Taalhuis terecht voor advies over een passende cursus. Het Taalhuis beschikt over een collectie boeken en leermateriaal en computers waarop bezoekers kunnen oefenen.

Wekelijks twee keer DigiTaal-inloop

Het Taalhuis is open tijdens alle openingsuren van de Bibliotheek Vianen.

Taalhuis Vianen organiseert elke week twee keer een digiTaal-inloop (voor taal én digitaal): op woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Wie wil leren werken met de laptop, internetten en e-mailen kan bij de digiTaal-inloop meteen van start met de gratis cursus Klik & Tik. Ook kan men zich aanmelden voor de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Contact

Zoekt u zelf hulp, of voor iemand anders? Wilt u vrijwilliger worden? Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
Kom naar de Bibliotheek, bel 085 4835432 of stuur een e-mail aan vianen@taalhuislekstroom.nl.

 

Het Taalhuis Vianen is een samenwerkingsverband van Welzijn VianenVluchtelingen Steunpunt VianenGemeente Vianen en de Bibliotheek Lek & IJssel, met ondersteuning van Stichting Lezen & Schrijven.Het is mogelijk gemaakt door samenwerking met lokale en regionale organisaties, subsidie van de gemeente en de inzet van vele vrijwilligers.