Taalhuis Houten

logo Taalhuis

Het Taalhuis Houten is er voor iedereen die aan de slag wil met taal. Om zelf (beter) Nederlands te leren lezen, schrijven en/of spreken. Of om als taalmaatje of taalconsulent anderen daarbij te helpen of te adviseren.

Meedoen in de maatschappij is lastig als je moeite hebt met lezen, schrijven of Nederlands spreken. Daarom werken lokale partijen intensief samen en gaan ze de strijd aan tegen laaggeletterdheid.

In de Bibliotheek

Het Taalhuis in de Bibliotheek is een centrale plek in Houten voor taalvrijwilligers en alle inwoners met een 'taalvraag'. Dit kunnen Nederlanders zijn die beter willen leren lezen en schrijven of anderstaligen die zich de Nederlandse taal (beter) eigen willen maken. 

Het Taalhuis biedt een overzicht van het complete taalaanbod in Houten, zodat inwoners er maatwerkadvies kunnen krijgen over een passende cursus of activiteit in de buurt. Ook (toekomstige) taalvrijwilligers kunnen er terecht voor aanmelding, advies of materiaal.

Het Taalhuis beschikt over een collectie boeken en leermateriaal en computers waarop bezoekers kunnen oefenen.

Wanneer is het Taalhuis open?

Het Taalhuis is open tijdens alle openingsuren van de Bibliotheek Houten-Centrum. De collectie met boeken en leermateriaal is altijd beschikbaar. Er is een taalconsulent aanwezig voor advies tijdens de wekelijkse Taalinloop op maandag van 19.00 tot 20.30 uur.

Samenwerking

Het Taalhuis Houten is een samenwerkingsverband van verschillende lokale en regionale organisaties, met ondersteuning van de Stichting Lezen & Schrijven. Het is mogelijk gemaakt door samenwerking met lokale en regionale organisaties en de inzet van vele vrijwilligers.

Contact

Zoekt u zelf hulp, of voor iemand anders? Wilt u vrijwilliger worden? Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Kom naar de Bibliotheek of neem contact op met Nienke Rijkeboer via houten@taalhuislekstroom.nl of 06 10995521.