Online opslag en backup

Meer doen met de computer

Je bestanden opslaan in de cloud? Kies de cursus voor het medium dat jij wilt gebruiken.
Je leert zelfstandig, via internet. Wanneer en waar jij wilt. In je eigen tempo.

Volg deze gratis online cursussen van SeniorWeb. Je hebt wel een account nodig. Dat kun je aanvragen in de Bibliotheek*, ook als je geen lid bent.

* In Houten is de Bibliotheek alleen open met zelfservice. Daar kun je langskomen tijdens de Digi-inloop, elke dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur.


Opslag via Dropbox

Sla bestanden op in de cloud en bekijk ze via verschillende apparaten. In deze cursus leer je wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij Dropbox.

Naar cursus opslag via Dropbox

Opslag via Google

Sla bestanden op in de cloud en bekijk ze via verschillende apparaten. Je kunt ook een back-up maken van een Android-apparaat. Je leert wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij Google.

Naar cursus opslag via Google


Opslag via iCloud

De online opslagdienst iCloud biedt veel mogelijkheden. Je kunt ook een backup maken van de iPad of iPhone. In deze cursus leer je wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij iCloud.  

Naar cursus opslag via iCloud

Opslag via OneDrive

Sla bestanden op in de cloud en bekijk ze via verschillende apparaten. Je leert in deze cursus wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij OneDrive, de opslagdienst van Microsoft.

Naar cursus opslag via OneDrive