Educatie 12-plus

Informatie en tips voor professionals in het voortgezet onderwijs.

De Jonge Jury

Vanaf editie 2016-2017 bevat De Jonge Jury tien Leestips, aangedragen door tien jongeren uit het Jonge Jury Boekgenootschap. De lijst met Leestips wordt in december 2016 bekend gemaakt. De tien aansluitende lesbrieven worden net als het campagnemateriaal, direct na de kerstvakantie gratis aangeboden.

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen.
De Jonge Jury sluit naadloos aan op het curriculum en is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw.

De Weddenschap

Met deze leescampagne voor vmbo en mbo heeft u een uitdagend middel in handen om leesplezier bij uw leerlingen op de kaart te zetten.

3 BN’ers coachen leerlingen om 3 boeken te lezen in 6 maanden tijd.

De Weddenschap gaat in 2016 op 31 oktober van start.

De Inktaap

Laat jongeren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs discussiëren over de winnende boeken van de grote literaire prijzen.

LuisterBieb app

Ontdek de LuisterBieb

De gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. 

Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films.

De Canon van Nederland

Nederlandse cultuur en geschiedenis, voor leerlingen en docenten in midden- en bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Dioraphte Jongerenliteratuurprijs

De DJP jury selecteert de tien mooiste en beste boeken voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. 

Bij de genomineerde boeken is een docentenhandreiking beschikbaar.

Mijn Menu

Bekijk wat u voor uw groep hebt geleend en wanneer de leenperiode eindigt. U kunt ook verlengen, uw abonnementsgegevens beheren, uw financiële gegevens inzien, betalen via iDEAL en u aanmelden voor de aanwinstenservice.

Is uw groep al lid van de Bibliotheek?