Nieuws Educatie

Resultaat 1 - 10 (van 16)

 • Nationale AI-cursus junior

  12 augustus 2019

  Leer vanaf 4 september samen met je leerlingen (10-14 jaar) alles over kunstmatige intelligentie. Ervaar de magie van technologie in de klas.

  Bekijk details van Nationale AI-cursus junior

 • 25 boekentips voor kinderen van 7-12 jaar

  9 juli 2019

  Niet alle kinderen pakken makkelijk uit zichzelf een boek. Speciaal voor deze kinderen is er een lijst met 25 aantrekkelijke, uitnodigende en toegankelijke titels: de Makkelijk Lezen tip 25.

  Bekijk details van 25 boekentips voor kinderen van 7-12 jaar

 • Haal de bibliotheek de school in

  29 mei 2019

  Deskundigheidsbevordering voor het team, lessen boekpromotie, boekvloggen of herkennen van nepnieuws: onze leesconsulenten en mediacoaches nemen je graag werk uit handen.

  Bekijk details van Haal de bibliotheek de school in

 • Zomerleesbingo

  27 mei 2019

  In de vakantie 'vergeten' kinderen vaak te blijven lezen. Hierdoor kunnen ze soms wel twee leesniveaus terug zakken. Aan het begin van het nieuwe schooljaar halen ze dan niet meer het niveau dat van ze gevraagd wordt.

  Bekijk details van Zomerleesbingo

 • Brochure Spelend Leren vernieuwd

  5 april 2019

  Tijdens de Media Ukkiedagen heeft BoekStart een nieuwe versie van de brochure 'Spelend Leren - digitale media 2-4 jaar' voor de kinderopvang uitgebracht.

  Bekijk details van Brochure Spelend Leren vernieuwd

 • Leesniveau vasthouden in de kerstvakantie

  4 december 2018

  Hoewel kinderen op school leren lezen, is het ook belangrijk om thuis veel te oefenen. In schoolvakanties is dat vaak lastig. Met behulp van een leesbingokaart worden kinderen gestimuleerd om thuis lekker door te lezen.

  Bekijk details van Leesniveau vasthouden in de kerstvakantie

 • Quentin Blake expositie

  6 november 2018

  De Vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins. Vanaf zaterdag 6 oktober kan het Nederlandse publiek in Den Haag het oeuvre van de wereldberoemde illustrator Quentin Blake bewonderen.

  Bekijk details van Quentin Blake expositie

 • Gratis les in de bibliotheek voor groep 3 en groep 6

  19 juni 2018

  Alle producten en diensten voor het basisonderwijs voor het nieuwe schooljaar staan online in de webshop. Naast de gratis les voor groep 3 is nu ook de les Slim zoeken: Bieb versus Google voor groep 6 kosteloos te boeken.

  Bekijk details van Gratis les in de bibliotheek voor groep 3 en groep 6

 • De Tweede Wereldoorlog: een thema dat blijft boeien

  26 maart 2018

  Over de Tweede Wereldoorlog zijn veel verhalen geschreven. Ze vertellen over hoe het was om te moeten onderduiken, of in een kamp te wonen, maar ook over de gewone, dagelijkse dingen.

  Bekijk details van De Tweede Wereldoorlog: een thema dat blijft boeien

 • Mediawijs in het onderwijs - de generatiekloof

  20 november 2017

  De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media en vindt het soms lastig om met andere generaties hierover in gesprek te gaan. Hoe kunnen we elkaars leefwereld beter begrijpen?

  Bekijk details van Mediawijs in het onderwijs - de generatiekloof