Webshop Educatie

Ontdek onze producten en diensten op het gebied van leesbevordering, mediaplezier en informatievaardigheden voor kinderen van 0-12 jaar.

Nieuws

 1. Gratis leesgame Yoleo

  Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is gratis voor jeugdleden van de bibliotheek.

  4 september 2019

  Bekijk details van Gratis leesgame Yoleo

 2. Toneellezen

  Toneellezen of theaterlezen is een aanpak voor kinderen die lezen niet makkelijk vinden. Wij hebben een lijstje gemaakt met de beste boeken om toneellezen te oefenen.

  19 augustus 2019

  Bekijk details van Toneellezen

 3. Nationale AI-cursus junior

  Leer vanaf 4 september samen met je leerlingen (10-14 jaar) alles over kunstmatige intelligentie. Ervaar de magie van technologie in de klas.

  12 augustus 2019

  Bekijk details van Nationale AI-cursus junior

 4. 25 boekentips voor kinderen van 7-12 jaar

  Niet alle kinderen pakken makkelijk uit zichzelf een boek. Speciaal voor deze kinderen is er een lijst met 25 aantrekkelijke, uitnodigende en toegankelijke titels: de Makkelijk Lezen tip 25.

  9 juli 2019

  Bekijk details van 25 boekentips voor kinderen van 7-12 jaar

 5. Haal de bibliotheek de school in

  Deskundigheidsbevordering voor het team, lessen boekpromotie, boekvloggen of herkennen van nepnieuws: onze leesconsulenten en mediacoaches nemen je graag werk uit handen.

  29 mei 2019

  Bekijk details van Haal de bibliotheek de school in

 6. Zomerleesbingo

  In de vakantie 'vergeten' kinderen vaak te blijven lezen. Hierdoor kunnen ze soms wel twee leesniveaus terug zakken. Aan het begin van het nieuwe schooljaar halen ze dan niet meer het niveau dat van ze...

  27 mei 2019

  Bekijk details van Zomerleesbingo

 7. Brochure Spelend Leren vernieuwd

  Tijdens de Media Ukkiedagen heeft BoekStart een nieuwe versie van de brochure 'Spelend Leren - digitale media 2-4 jaar' voor de kinderopvang uitgebracht.

  5 april 2019

  Bekijk details van Brochure Spelend Leren vernieuwd

 8. Leesniveau vasthouden in de kerstvakantie

  Hoewel kinderen op school leren lezen, is het ook belangrijk om thuis veel te oefenen. In schoolvakanties is dat vaak lastig. Met behulp van een leesbingokaart worden kinderen gestimuleerd om thuis lekker...

  4 december 2018

  Bekijk details van Leesniveau vasthouden in de kerstvakantie

 9. Quentin Blake expositie

  De Vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins. Vanaf zaterdag 6 oktober kan het Nederlandse publiek in Den Haag het oeuvre van de wereldberoemde illustrator Quentin Blake bewonderen.

  6 november 2018

  Bekijk details van Quentin Blake expositie

Meer

Mijn Menu

Bekijk wat je voor jouw groep hebt geleend en wanneer de leenperiode eindigt. Je kunt ook verlengen, je abonnementsgegevens beheren, je financiƫle gegevens inzien, betalen via iDEAL en je aanmelden voor de aanwinstenservice.

Is jouw groep al lid van de Bibliotheek?

Contact

Onze adviseurs Educatie:

Irena Dumancic

Liesbeth van der Lecq