Webshop Educatie

Ontdek onze producten en diensten op het gebied van leesbevordering, mediaplezier en informatievaardigheden voor kinderen van 0-12 jaar.

Nieuws

 1. Haal de bibliotheek de school in

  Deskundigheidsbevordering voor het team, lessen boekpromotie, boekvloggen of herkennen van nepnieuws: onze leesconsulenten en mediacoaches nemen je graag werk uit handen.

  29 mei 2019

  Bekijk details van Haal de bibliotheek de school in

 2. Zomerleesbingo

  In de vakantie 'vergeten' kinderen vaak te blijven lezen. Hierdoor kunnen ze soms wel twee leesniveaus terug zakken. Aan het begin van het nieuwe schooljaar halen ze dan niet meer het niveau dat van ze...

  27 mei 2019

  Bekijk details van Zomerleesbingo

 3. Brochure Spelend Leren vernieuwd

  Tijdens de Media Ukkiedagen heeft BoekStart een nieuwe versie van de brochure 'Spelend Leren - digitale media 2-4 jaar' voor de kinderopvang uitgebracht.

  5 april 2019

  Bekijk details van Brochure Spelend Leren vernieuwd

 4. Leesniveau vasthouden in de kerstvakantie

  Hoewel kinderen op school leren lezen, is het ook belangrijk om thuis veel te oefenen. In schoolvakanties is dat vaak lastig. Met behulp van een leesbingokaart worden kinderen gestimuleerd om thuis lekker...

  4 december 2018

  Bekijk details van Leesniveau vasthouden in de kerstvakantie

 5. Quentin Blake expositie

  De Vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins. Vanaf zaterdag 6 oktober kan het Nederlandse publiek in Den Haag het oeuvre van de wereldberoemde illustrator Quentin Blake bewonderen.

  6 november 2018

  Bekijk details van Quentin Blake expositie

 6. Gratis les in de bibliotheek voor groep 3 en groep 6

  Alle producten en diensten voor het basisonderwijs voor het nieuwe schooljaar staan online in de webshop. Naast de gratis les voor groep 3 is nu ook de les Slim zoeken: Bieb versus Google voor groep 6...

  19 juni 2018

  Bekijk details van Gratis les in de bibliotheek voor groep 3 en groep 6

 7. De Tweede Wereldoorlog: een thema dat blijft boeien

  Over de Tweede Wereldoorlog zijn veel verhalen geschreven. Ze vertellen over hoe het was om te moeten onderduiken, of in een kamp te wonen, maar ook over de gewone, dagelijkse dingen.

  26 maart 2018

  Bekijk details van De Tweede Wereldoorlog: een thema dat blijft boeien

 8. Mediawijs in het onderwijs - de generatiekloof

  De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media en vindt het soms lastig om met andere generaties hierover in gesprek te gaan. Hoe kunnen we elkaars leefwereld beter begrijpen?

  20 november 2017

  Bekijk details van Mediawijs in het onderwijs - de generatiekloof

 9. Leesbevordering met de Nationale Voorleeswedstrijd

  Dit schooljaar organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de Stichting Lezen alweer voor de 25e keer de Nationale Voorleeswedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8. Uw school doet toch ook mee?

  10 oktober 2017

  Bekijk details van Leesbevordering met de Nationale Voorleeswedstrijd

Meer

Mijn Menu

Bekijk wat je voor jouw groep hebt geleend en wanneer de leenperiode eindigt. Je kunt ook verlengen, je abonnementsgegevens beheren, je financiƫle gegevens inzien, betalen via iDEAL en je aanmelden voor de aanwinstenservice.

Is jouw groep al lid van de Bibliotheek?

Contact

Onze adviseurs Educatie:

Irena Dumancic

Liesbeth van der Lecq