Welke vogel is dit?

Gepubliceerd op: 18 juni 2018 15:05

Genieten van vogels kan, zonder dat je weet hoe ze heten. Maar het wordt veel leuker als je de naam weet van wat je ziet vliegen of hoort fluiten. Zeker als je met vakantie bent.

Tuinvogelgids

Iedere natuurliefhebber zoekt graag snel en eenvoudig op welke vogel hij of zij gezien heeft. Uiteraard biedt de bibliotheekcollectie voor jong en oud heel veel prachtige fotoboeken.
Vogels determineren kan ook met de gids 'Vogels, verrassend dichtbij' van de Vogelbescherming. Dit boek is een mooie beginnersgids om tuinvogels te leren herkennen. In de winkel van de Vogelbescherming in Zeist kun je verschillende vogelgidsen kopen.

Welke vogel is dit?

Het nadeel van een vogelgids is dat je lang blijft bladeren. Het kan soms even duren voordat je bij de pagina gekomen bent van de soort die je hebt gezien. Dan is de vogel vaak al weer weggevlogen. Met zoeken op internet moet dat sneller kunnen.
Op welke vogel is dit zijn online alle vogels te vinden die in Nederland voorkomen. Ook vrijwel alle Europese vogels zijn hier te vinden.
In twee stappen bepaal je de belangrijkste kenmerken van de vogel. Bekijk daarna het resultatenlijstje en beluister het geluid.

App tuinvogels

Vogelbescherming heeft een app ontwikkeld om vogels in de tuin beter te leren herkennen. Je vult een aantal kenmerken in van de vogel die je hebt gezien en dan rollen er een aantal suggesties uit. Via deze app kun je ook makkelijk deelnemen aan de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling in januari die Vogelbescherming organiseert.