Je bent nooit te oud om te leren

Gepubliceerd op: 29 augustus 2018 13:25

Het Taalhuis is trots! Op alle bezoekers, die komen oefenen en leren. En op de getrainde vrijwilligers die hen daar graag bij helpen. Zenderstreeknieuws sprak met onze oudste bezoeker en ‘haar’ vrijwilliger. Een bijzonder verhaal!

Lezen, schrijven, rekenen, computeren, DigiD... wat moet je veel kunnen om volop mee te draaien en je te ontplooien in de wereld van vandaag. Daar hebben best veel mensen moeite mee. Het Taalhuis is er voor al deze mensen. Zo zijn er verschillende gratis Taalinlopen waar iedereen welkom is.

Elly Jacob (88) bewijst dat je nooit te oud bent om te leren. Zij wil blijven oefenen met taal en is een vaste bezoeker van de Taalinloop in IJsselstein. Lysette Verwegen interviewde haar voor Zenderstreeknieuws. Benieuwd naar haar verhaal?

Kom ook langs bij de Taalinloop

Ken jij iemand die hulp kan gebruiken? Heb je misschien zelf hulp nodig?
Of zou jij graag anderen willen helpen?
Neem dan contact op met het Taalhuis in jouw gemeente.
Je kunt bellen of een e-mail sturen:

Of loop gewoon binnen tijdens een van de Taalinlopen:

Het Taalhuis

In het Taalhuis werkt de Bibliotheek Lek & IJssel samen met gemeenten, welzijnsorganisaties en andere partners in de strijd tegen laaggeletterdheid. Dit werk is alleen mogelijk met de inzet van vele enthousiaste, getrainde vrijwilligers.

Samen gaan we voor een geletterd Nederland

Van 3 t/m 9 september komen in het hele land bibliotheken, gemeenten, bedrijven, ziekenhuizen, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland, zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Wil je ook wat doen?