Bibliotheken deels gesloten op vrijdagavond

Gepubliceerd op: 28 september 2020 11:59

Met ingang van 2 oktober vervalt tijdelijk de vrijdagavondopening van de Bibliotheek Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen. De Bibliotheek is vanaf die datum op vrijdag open tot 17.00 uur. Dit in verband met personele onderbezetting.

Tijdelijke oplossing

“We doen er alles aan om onze leden en bezoekers zo goed mogelijk en zo vaak mogelijk van dienst te blijven. Maar helaas hebben ook wij te maken met de richtlijnen die vanuit het RIVM worden gegeven: Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en laat je je testen. Wij zien er bij onze medewerkers en vrijwilligers op toe dat zij deze richtlijnen ook handhaven. Dit heeft gevolgen voor onze personele bezetting. Daardoor zijn wij nu genoodzaakt om op vrijdagavond de deur te sluiten. Waarbij wij benadrukken dat dit een tijdelijke oplossing is. We hebben dagelijks overleg over de stand van zaken. Zodra blijkt dat er weer rek is in de personele bezetting, gaan de deuren ook op vrijdagavond weer open.” Aldus Gert Staal, directeur bestuurder van de Bibliotheek Lek & IJssel. 

Ameide en Meerkerk wel open

De Bibliotheekpunten in Ameide en Meerkerk blijven wel geopend op de vrijdagavond.

Zelfservice

Het kan voorkomen dat er dagdelen zijn dat de Bibliotheek open is als zelfservicebibliotheek. Als er sprake is van zelfservice, dan wordt dit duidelijk aangegeven in de vestiging. Dit houdt in dat:

  • de informatiebalie gesloten is.
  • er alleen dringende vragen gesteld kunnen worden.
  • er geen lees- of boekadvies kan worden gegeven. 
  • boeken lenen alleen mogelijk is via de uitleencomputers. Vergeet dus het bibliotheekpasje niet mee te nemen. 

Overige maatregelen

  • De werkplekken in de Bibliotheek Houten-Centrum zijn sinds donderdag 24 september gesloten. Printen is daar niet mogelijk. Op alle andere locaties zijn de werkplekken gewoon open en is printen wel mogelijk. 
  • Bezoekers worden opgeroepen om de Bibliotheek gericht te bezoeken. Dit kan door thuis in de online catalogus te kijken welke boeken beschikbaar zijn en waar ze staan. 
  • Ook roept de directie bezoekers op om het verblijf zo kort mogelijk te houden.

Vragen over reserveringen, het lidmaatschap, het afhalen van een bibliotheekpas en andere zaken kunnen telefonisch gesteld worden op nummer 085 – 4835432.

Activiteiten gaan door

De wekelijkse activiteiten op het gebied van taal- en digitale vaardigheden gaan vooralsnog gewoon door.
Ook de geplande activiteiten in het kader van de Week van de Opvoeding gaan gewoon door.

Op deze manier hoopt de Bibliotheek Lek & IJssel de openingstijden en het serviceniveau zoveel mogelijk te handhaven.