Marijn Bakker wint Houtense Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 8 februari 2019 13:52

Marijn Bakker van De Zevensprong heeft vandaag de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Ze gaat door naar de regiofinale in Vianen.

foto's: Bernard Brosi

Net als voorgaande jaren organiseert de Bibliotheek de lokale en regionale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De strijd ging tussen de schoolkampioenen van vier basisscholen: Sem Goosen van De Bijenkorf, Marijn Bakker van De Zevensprong, Roos van den Berg van de Van Harteschool en Tess van Hoof van De Brug (op de foto van links naar rechts).

Aangemoedigd door hun supporters streden ze in de foyer van ONVZ om de Houtense titel. Om de beurt werden ze door presentator René Morren naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

De jury, bestaande uit Kristel Peters (docent Heemlanden) en Attie Kosterman (leerkracht Klavertje Vier), had de moeilijke taak uit de voorleeskanjers een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Voorleeskampioen: Marijn Bakker

Alle kandidaten lazen enthousiast voor, volgens de jury. Van de gemelde zenuwen was tijdens het lezen niets te merken. Bij iedereen was er passie voor hun gekozen boek te vinden.

De jury koos Marijn tot Voorleeskampioen: “Ze las op een prettige en duidelijke manier voor uit ‘De Reuzenperzik’ van Roald Dahl. Het contact met het publiek was vrolijk en fijn. Het gekozen fragment was bijzonder grappig”.

Op dinsdag 5 maart verdedigt Marijn de Houtense eer in de regiofinale in Vianen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Alle basisscholen kunnen meedoen! Dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd voor de 26e keer georganiseerd.

De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert de lokale voorleeswedstrijd in Houten, IJsselstein en Vianen en de regiofinale.Onze regiokampioen doet mee aan de provinciale finale op donderdag 11 april in Theater De Kom in Nieuwegein.

Alle provinciale winnaars strijden tenslotte in de landelijke finale op woensdag 22 mei in Schouwburg Amstelveen.