Ivana en Anouk winnen Houtense Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 5 februari 2020 14:00

Ivana Marzec van Basisschool Ridderspoor en Anouk Maas van Basisschool De Zevensprong hebben vandaag de Houtense Voorleeswedstrijd gewonnen. Ze gaan door naar de regiofinale in Vianen.

foto's: Sergio Molino

Net als voorgaande jaren organiseert de Bibliotheek de lokale en regionale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Aangemoedigd door hun supporters streden zes schoolkampioenen in de aula van College De Heemlanden om de Houtense titel. Om de beurt werden ze door presentator Rene Mulder naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Het publiek was heel enthousiast en luisterde goed.

De jury, bestaande uit Kristel Peters (docent Heemlanden), René Maurer (pianodocent) en Angelique Voulon (Bruna) had de moeilijke taak uit de voorleeskanjers een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

De twee voorleeskampioenen: Ivana Marzec en Anouk Maas

De jury koos Ivana en Anouk tot Voorleeskampioen.

Ivana had voorgelezen uit het boek  ’Ufo Alarm’ van Jozua Douglas  De jury vond dat Ivana een leuk fragment had gekozen: “Als publiek werden we echt meegenomen. En na de cliffhanger willen we graag weten hoe het afloopt.”

Anouk had voorgelezen uit ‘Juffrouw Pots’ van Tosca Menten. De jury voelde dat er muziek zat in haar verhaal. Ze konden het kleurverschil in haar stem goed horen. Ze las ritmisch voor en maakte het verhaal erg levendig.

Op donderdag 19 maart verdedigen Ivana en Anouk de Houtense eer in de regiofinale in Vianen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Alle basisscholen kunnen meedoen! Dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd voor de 27e keer georganiseerd.

De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert de lokale voorleeswedstrijd in Houten, IJsselstein en Vianen en de regiofinale.Onze regiokampioen doet mee aan de provinciale finale op 20 april in Theater De Kom in Nieuwegein.

Alle provinciale winnaars strijden tenslotte in de landelijke finale op 27 mei.