Let op: tijdens Goede Vrijdag (29 maart) sluiten onze vestigingen om 17:00 uur, op Tweede Paasdag (maandag 1 april) zijn alle vestigingen gesloten.

Wie wordt onze nieuwe voorleeskampioen?

Gepubliceerd op: 27 februari 2023 15:36

Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? Op 23 maart gaan de kampioenen van 'onze' 3 gemeenten de strijd met elkaar aan.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Ook in onze regio doen veel scholen mee. Elke school heeft een schoolkampioen gekozen. In februari hebben zij tegen elkaar gestreden, in elk van de 3 gemeenten in ons werkgebied. Per gemeente zijn 2 winnaars gekozen. Je ziet ze hieronder.

Dit zijn de winnaars van de 3 gemeentes

  • Fem Huizinga

    De Fontein - Houten

  • Luca van der Linden

    Van Harte School - Houten

  • Sophie van Kamp

    Egbertusschool - Vianen

  • Lydia de Vries

    Basisschool Klim Op - Leerdam

  • Ties van Zantwijk

    Kindcentrum WIJ - IJsselstein

  • Nova Ruigrok

    De Tandem - IJsselstein

Hoe gaat het verder?

Deze gemeentekampioenen doen op dinsdag 23 maart mee aan de regiofinale voor Lek & IJssel. Deze wedstrijd vindt plaats in Helsdingen in Vianen. Onze regiokampioen doet mee aan de provinciale finale op 18 april in het Eemhuis in Amersfoort. Alle provinciale winnaars strijden tenslotte in de landelijke finale op 24 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

 

De Nationale Voorleeswedstrijd

Dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd voor de 30e keer georganiseerd. Alle basisscholen kunnen meedoen. 

De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert de lokale voorleeswedstrijd in Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden en de regiofinale.

Website Nationale Voorleeswedstrijd